sociologie, literatura
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, ve škole jsme dostali zadání úkolu, který spočívá v přečtení sociologické knížky, napsat na to anotaci, a pak na tři stránky uvahu...Chtěl bych dodat, nejsem sečtělý, tak bych uvítal, zda byste mi mohli poradit nějakou rozumnou knížku, například o drogách(o to by se psalo asi nejlépe) nebo klidně i jiný žánr...předej děkuji
Odpověď
Dobrý den, rádi bychom Vás upozornili, že účelem služby Ptejte se knihovny není zpracovávání školních úkolů a nejsme oprávněni střídat naše uživatele v řešení úloh, jejichž části je zřejmě i výběr odpovídající knihy. Můžeme Vám jedině vyhledat literaturu na konkrétní téma.
Informace tykající se problematiky drogové závislosti v sociálním kontextu najdete např. v následujících knihách:
Ricklin, F.: Drogová politika : švýcarská zkušenost. Praha : Obcanský institut, 1996. 15 s. ; 21 cm
Vantuch, P.: Drogy a kriminalita. Brno : Univerzita J.E. Purkyne, 1990. 171 s. ; 24 cm
Janík, A.: Drogy a společnost. Praha : Avicenum, 1990. 342 s. : tab., grafy ; 21 cm
Hejda, J.: Drugs : the social phenomenon of today. Praha : Police Academy of the Czech Republic, 2004. 163 s. : il., mapy ; 21 cm
Ray, O. S.: Drugs, society & human behavior : with 144 illustrations. St. Louis : Mosby, 1996
Brichcín, M. a kol.: Mládež - drogy - společnost. Praha : Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, 1997. 160 s. ; 21 cm
Veselá, J.: Některé problémy mládeže na začátku nového tisíciletí. Pardubice : Univerzita Pardubice, 2003. 117 s. : il. ; 24 cm
Záškodná, H.: Psychosociální problémy adolescentů. Ceské Budejovice : Jihoceská univerzita, Zdravotne sociální fakulta, 1998. 93 s. ; 30 cm
Gronský, L. a kol.: Racionální protidrogová politika : uživatelé drog do rukou policie nebo lékaru? Olomouc : Votobia, 1997. 119 s. : il. ; 21 cm
Záškodná, H.: Sociální deviace dětí a mládeže. Ostrava : Ostravská univerzita, Filozofická fakulta, 1998. 94 s. ; 30 cm
Záškodná, H.: Závislost na drogách. Ostrava : Ostravská univerzita, Filozofická fakulta, 2004. 64 s. ; 30 cm
Další publikace můžete vyhledat pomoci elektronického katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) nebo Souborného katalogu České republiky (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) zadáním klíčových slov (např. "drogová závislost",  "drogy sociologie", "sociologie mládež", "psychosociologie" apod.).
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.11.2008 10:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu