Sociologická literatura- Vliv médií
Text dotazu
Dobrý večer, chci se zeptat, zda-li existují nějaké tituly zabývající se vlivem médií na mládež (nebo lidi celkově), či médii ze sociologického, či psychologického hlediska. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, v Online katalogu Národní knihovny (NKC): http://sigma.nkp.cz/cze/nkc můžete nalézt následující literaturu k tématu média a mládež, sociologické a psychologické aspekty médií:
* WALMA, Julie Henriëtte van der Molen. Children's recall of television and print news. Leiden : Rijksuniversiteit te Leiden, 1998.
* LEVESQUE, Roger J.R. Adolescents, media, and the law : what developmental science reveals and free speech requires. Oxford: Oxford University Press, 2007. ISBN 978-0-19-532044-2.
* Handbook of children and the media. Thousand Oaks, Calif. : Sage Publications, c2001. ISBN 0-7619-1955-4.
* Children and the mass media. Prague : International Organization of Journalists, 1980.
* VLASTNÍK, Jiří. Televizní násilí a zákon : vliv televizního násilí na kriminalitu dětí a mládeže a jeho zákonná úprava.  V Olomouci : Votobia ; Praha : Institut mediální komunikace při VŠJAK, 2005. ISBN 80-7220-245-6.
* ILOWIECKI Iłowiecki, Maciej. Manipulace v médiích. 1.vyd. Praha : Univerzita Jana Amose Komenského Praha, 2008. ISBN 978-80-86723-50-1.
* OSGERBY, Bill. Youth media. 1st pub. London : Routledge, 2004. ISBN 0-415-23808-0
* Mass Media and Social Change. London : SAGE Publ., 1981.ISBN 0-8039-9807-4.
* KALVAS, František. Nastolování agendy : role masové a interpersonální komunikace, osobní zkušenosti a genderu. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita v Plzni, 2009. ISBN 978-80-7043-805-3 .
* BOURDIEU, Pierre. O televizi. V nakl. Doplněk 1. vyd. Brno : Doplněk, 2002. ISBN 80-7239-122-4.
* HUK, Jaroslav. Sociologie médií : (žurnalisté, politici a ti ostatní). 1.vyd. Praha : Univerzita Jana Amose Komenského, 2008. ISBN 978-80-86723-65-5.
* DUBSKÝ, Josef. Sociologie médií a veřejného mínění. 1.vyd. Praha : Vydavatelství PA ČR, 2006. ISBN 80-7251-234-X.
* PÁCL, Pavel. Tři etapy sociologického výzkumu hromadných sdělovacích prostředků. 1.vyd. V Ostravě : Sfinga, 1995. ISBN 80-7042-427-3.
* BLAŽEK, Bohuslav. Tváří v tvář obrazovce. 1. vyd. Praha : Sociologické nakladatelství, 1995. ISBN 80-85850-11-7.
* Mediální studia : český a slovenský čtvrtletník pro kritickou reflexi médií. Praha :  Českomoravský novinář, 2006- ( http://www.medialnistudia.cz )
Další vhodnou literaturu k tématu můžete dohledat v katalozích a databázích:
* Online katalog Národní knihovny (NKC): http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
* Jednotná informační brána: http://www.jib.cz/
* Souborný katalog ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc
* WorldCat (OCLC) (zahraniční literatura) - licencovaná databáze - dostupná v NK ČR
* The European Library:
http://search.theeuropeanlibrary.org/portal/en/index.html aj.
Citace článkových příspěvků k tématu nabízí databáze Články v českých novinách, časopisech a sbornících (ANL): http://sigma.nkp.cz/cze/anl (zadávané výrazy: mládež* média*; média* sociolog*; média* psycholog* aj.)
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.10.2009 12:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu