Sociální systém - soc. dávky, podpora v nezaměstanosti
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych psát bakalářskou práci na
téma Sociální systém se zaměřením na sociální dávky a podporu v
nezaměstnanosti. Mohli byste mi doporučit nějaké knihy nebo odborné články
k tomuto tématu?
Odpověď
V níže uvedeném seznamu najdete tištěné a elektronické prameny k uvedenému
tématu.  Další prameny najdete v Souborném katalogu VŠE (http://library.cz
), zde si můžete ověřit i aktuální dostupnost publikací, anebo
prostřrednictím Jednotné informační brány na adrese
http://www.jib.cz/V?RN=665319073. Využít můžete např. také knihovnu
Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí
(http://www.vupsv.cz/index.php?p=charakteristika_a_cinnost&site=default)
Literatura:
Cichon, Michael: Financing social protection. Geneva : International Labour
Office : International Social Security Association, 2004.
Průša, Ladislav: Reforma veřejné správy a její dopad na systém sociální
ochrany obyvatelstva. Praha : Národohospodářský ústav Josefa Hlávky, 2003.
Evropská komise: Evolution of social protection in the European Member
States and the European economic area. Luxembourg : Office for Official
Publications of the European Communities, 2001.
Přib, Jan: Průvodce sociálními dávkami 2010 : stav platný k 1. 1. 2010.
Praha : BMSS-Start, 2010.
Břeská, Naděžda: Státní sociální podpora : s komentářem a příklady.
Olomouc : ANAG, 2008.
Základní ukazatele z oblasti práce a sociálního zabezpečení v České
republice ve vývojových řadách a grafech, 2007. Praha : Ministerstvo práce
a sociálních věcí České republiky, 2008.
Basic indicators of labour and social protection in the Czech Republic :
time series and graphs 2007. Prague : Ministry of Labour and Social
Affairs, 2008.
Státní sociální podpora : stručný průvodce dávkami státní sociální podpory
= State social support : a brief guide to state social support benefits in
the Czech Republic. Praha : Ministerstvo práce a sociálních věcí České
republiky, 2005.
Brdek, Miroslav: Trendy v evropské sociální politice. Praha : ASPI, 2002.
Durdisová, Jaroslava: Sociální politika v ekonomické praxi :  (vybrané
problémy). Praha : Oeconomica, 2005.
Kepková, Michaela: Státní sociální podpora :  (vznik a vývoj systému).
Praha : Socioklub, 1997.
Kotýnková, Magdalena: Sociální ochrana chudých v České republice. Praha :
Oeconomica, 2007.
Sedláková, Jaroslava: Vybrané problémy sociální politiky. Praha :
Oeconomica, 2004.
Tomeš, Igor: Sociální správa : úvod do teorie a praxe. Praha : Portál,
2009.
Průša, Ladislav: Ekonomie sociálních služeb. Praha : ASPI : Wolters Kluwer,
2007.
Dlouhý, Jiří: Vzájemné vazby systému daní a dávek v České republice.
Praha : Socioklub, 1997.
Krebs, Vojtěch: Solidarita a ekvivalence v sociálních systémech. Praha :
Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, 2008.
Krebs, Vojtěch: Sociální politika. Praha : ASPI, 2005.
Ochrana, František: Nákladově užitkové metody ve veřejném sektoru. Praha :
Ekopress, 2005.
Internetové zdroje:
http://www.mesec.cz/clanky/stedre-evropske-socialni-systemy/
http://www.mpsv.cz/cs/4020
http://www.penize.cz/18002-vyplati-se-pracovat-socialni-system-podporuje-past-chudoby
http://www.blisty.cz/art/19023.html
http://www.ochrance.cz/index.php?id=101636&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1001533&cHash=5faecdcc371f1605c8113e907d04bb0e
http://www.vize2020.cz/vystoupeni/moderni-socialni-system
http://www.financninoviny.cz/os-finance/zpravy/seitlova-socialni-system-je-netransparentni-a-nesrozumitelny/434029&id_seznam=
http://www.finance.cz/zpravy/finance/82972-novy-system-i-vyse-davek-socialni-pece/
http://www.mpsv.cz/cs/
http://www.mesec.cz/clanky/statni-socialni-podpora-2010/
http://www.mesec.cz/mzdy-a-duchod/mzda-a-plat/pruvodce/podpora-v-nezamestnanosti/
http://www.ceskenoviny.cz/paragrafy/zpravy/podpora-v-nezamestnanosti-v-roce-2010/416816
http://www.finance.cz/zpravy/finance/213990-podpora-v-nezamestnanosti-neni-samozrejmosti/
http://kariera.ihned.cz/c1-40845230-narok-na-podporu-v-nezamestnanosti
http://www.penize.cz/16940-jak-stat-od-rijna-podporuje-nezamestnane
http://www.vupsv.cz/index.php?p=forum_socialni_politiky
Další zdroje informací:
http://www.vupsv.cz/index.php?p=charakteristika_a_cinnost&site=default
http://www.socioklub.cz/diskuse.php
http://www.ceeol.com/aspx/issuedetails.aspx?issueid=0165689a-46b0-4a8f-b69a-2f14ecac2a38&articleId=8174bb42-66f1-4967-969a-214c22699e58
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.03.2010 09:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu