Sociální reklama/social marketing
Text dotazu
Hledám českou definici pro \"sociální marketing\" a knihy o sociálním marketingu.
Odpověď
Odpovídáme na Váš dotaz zaslaný službou Ptejte se knihovny.
Jako nejvýstižnější se nám jevila tato definice sociálního marketingu:
Sociálním marketingem se označuje sociální odpovědnost marketingového managementu firmy. Sociální marketing je již v mnoha případech součástí celé podnikové strategie a má své pevné místo v marketingových koncepcích. Tento marketing využívá kvantitativně (nezávislost, růst, tržní podíl, jistota, struktura nákladů a výdajů ... ) a kvalitativně (stupeň známosti, image ... ) zaměřených postupů a obrací je směrem ke společnosti a zasahuje tak i do oblasti styku s veřejností a médii. Hlásá zvýšení užitku a zisku jak zákazníkovi, tak firmě, jednotlivci i společnosti. Sociální marketing v dnešní společnosti má mnoho podob a každý si může vybrat. Ať již se jedná o spozorské aktivity, dary nebo podnikatelskou podporu v regionu, vždy jde o prezentaci firmy jako společensky zodpovědné (corporate social responsibility).
Podrobnější informace naleznete na adrese: http://www.marketingovenoviny.cz/index.php3?Action=View&ARTICLE_ID=2872
Knihy s tématem sociálního marketingu: Social marketing : improving the quality of life / Philip Kotler, Ned Roberto, Nancy Lee. -- 2nd ed.. -- Thousand Oaks, Calif. : Sage, c2002. -- xvi, 438 s. : il. ; 24 cm. ISBN: 0-7619-2434-5.
Úvod do marketingu : 5 přednášek na téma základy marketingu, mezin. marketing, prodejní marketing, marketingové plánování, sociální marketing / Zdeněk Linhart. -- 1. vyd.. -- Praha : Institut výchovy a vzdělávání ministerstva zemědělství České republiky, 1991. -- 57 s. : schémata ; 21 cm. ISBN: 80-7105-017-2.
Marketing podle Kotlera : jak vytvářet a ovládnout nové trhy / Philip Kotler. -- Vyd. 1.. -- Praha : Management Press, 2000. -- 258 s. ; 25 cm. ISBN: 80-7261-010-4.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 17:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu