Sociální ekonomika
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych poprosila o doporučení vhodné literatury pro mou DP na téma Bariéry při rozvoji sociální ekonomiky ve vybraném kraji. Děkuji moc.
Odpověď
Dobrý den,
uvádíme zde výběr doporučené literatury k Vámi zadanému tématu. Literatura nemusí vždy plně obsahovat problematiku, kterou se chcete zabývat. Publikace v mnoha případech neobsahují informace týkající se vybraného kraje nebo určitého odvětví sociální ekonomiky, protože nebyly v dotazu uvedeny. Při vyhledávání se tím pádem plno zdrojů zaměřuje spíše na všeobecné informace nebo konkrétní problematiku, která může i nemusí odpovídat tomu, co přesně chcete ve své práci uvést.
-Sociální solidární ekonomika. Praha: Ekumenická akademie, 2016. ISBN 978-80-87661-33-8.
-DOHNALOVÁ, Marie. Sociální ekonomika, sociální podnikání: podnikání pro každého. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2012. ISBN 978-80-7357-269-3.
-HUNČOVÁ, Magdalena. Sociální ekonomika a sociální podnik. Vyd. 1. Ústí nad Labem: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, 2007. Acta Universitatis Purkynianae; 134. Studia oeconomica. ISBN 978-80-7044-946-2.
-Sociologický časopis = Czech sociological review. Praha: Sociologický ústav AV ČR, 1965- . ISSN 0038-0288. (Prostudujte jednotlivá čísla tohoto časopisu. Např. čtvrtý ročník z roku 2011 se ve svých článcích zabývá problematikou, sociální nerovností apod. obyvatel různých oblastí v ČR, což by mohlo být přínosné. Časopis je volně k prostudování na stránkách a dostupná je více než polovina čísel od roku 1965 až po rok letošní: http://sreview.soc.cas.cz.)
-Fórum sociální politiky: odborný recenzovaný časopis. Praha: Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, 2007- . ISSN 1802-5854. (Jednotlivé články jsou volně dostupné online na stránkách: https://www.ceeol.com/search/journal-detail?id=2662. K zapůjčení v rozličných knihovnách po ČR, přehled na tomto odkaze: https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003202328&local_base=SKC).
-Sociální ekonomika a společenská odpovědnost v praxi: odborný, inovativní a inspirující časopis. Brno: Komora sociálních podniků, 2016. Dostupné také z: http://www.komora-socialnich-podniku.cz/?page_id=121
V případě zájmu o důkladnější výčet využijte naše zpoplatněné rešeršní služby, které si můžete objednat prostřednictvím objednávkového formuláře viz https://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
V něm můžete uvést veškeré podrobnosti, které nám mohou při zpracování rešerše významně pomoci.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.07.2023 13:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu