Socialistické listy Prahy 1932
Text dotazu
Existuje výčet pražských socialistických listů vycházejících v roce 1932? Není k tomu nějaká příručka podobná knize Bibliografie novin a časopisů na Moravě a ve Slezsku v letech 1918-1945 / Jaromír Kubíče? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
odpovídáme na Váš dotaz, který jste nám poslal/a prostřednictvím služby Ptejte se knihovny. Pokud budete mít nějakou doplňující otázku, napište nám ji na ptejteseknihovny@nkp.cz.
Přímo vydaný soupis periodik zaměřených na socialistickou problematiku z roku 1932 nemáme. Doporučit můžeme, viz níže:
Databáze v MZK -
Periodika vydávaná v českých zemích
Souborná databáze periodik vydávaných v Čechách, na Moravě a ve Slezsku od počátku až do současnosti uvádí bibliografický popis včetně signatur uložení v knihovnách, archivech a muzeích. Neumožňuje přímo půjčovat jednotky.
https://aleph.mzk.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=sbp01_per
https://aleph.mzk.cz/F/5G12EQIQB6UCBFIHAAG99P9SF3VS9P5TK8G8LRDGXNUUR12YJR-01796?func=find-b-0
Doporučit můžeme také:
REHÁKOVÁ, Margita. Soupis komunistického a dělnického tisku 1870 - 1938. Praha: Ústav marxismu-leninismu ÚV KSČ, 1974.
SEZNAM 3.933 novin a časopisů v ČSR. 1931. Praha: Středoevropská Výstřiž. kancelář, [1931].
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.11.2023 16:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu