Směs voda - propylen glykol
Text dotazu
Potřeboval bych, zjistit níže uvedené vlastnosti směsi voda "propylen glykol (propane-1,2-diol)" pro různý poměr ředění, například 0,5 %, 1%, 2%, 3%, 4%, ¦¦..60 % propylen glykolu
ve vodě
- index lomu
- bod tání/tuhnutí
- hustota
Prosím poradíte mi jak tuto informaci získat a zda je to možné ve Vaší knihovně.
Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den,
váš dotaz je spíš pro odborníka z určitého oboru, a ne pro knihovníka. Tato informace se samozřejmě může nacházet v nějaké publikaci o chemii, které u nás v knihovně k dispozici jsou, apod., ale bohužel pokud je tomu věnovaná jedna kapitola nebo jeden odstavec v knize, není v našich silách tuto informaci nalézt.
V naší knihovně máme např. tuto publikaci, která se věnuje propylen glykolu:
HUBNER, Bernhard. Analytische Verfahren zur Bestimmung von Propylenglykol, Diethylenglykol, ihren Alkylethern und den Stoffwechselprodukten dieser  Verbindungen in Körperflüssigkeiten zur Abschätzung eines berufsbedingten  Gesundheitsrisikos [disertace]. Erlangen : [vl.n.], 1993. 100 s.                                                                           Signatura: 767.835
Dále jsme našli o propylen glykolu tyto články:
Toxické účinky propylen glykolu
AU: Vítek, Libor
CI: Kardiol. Rev., e. 4 (2000), s. 65.  ISSN: 1212-4540.
DE: PROPYLENGLYKOL - APLIKACE A DÁVKOVÁNÍ ; PROPYLENGLYKOL -  NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY ; LÉKY - TOXICITA ; LÉKY - ZPUSOBY APLIKACE - METODY ;  POPÁLENÍ ;NEFROTICKÝ SYNDROM ; KÓMA
Toxické účinky propylenglykolu
AU: Vítek, Libor
CI: Zdrav. Nov. ČR, Roč. 49, e. 44 (2000).  ISSN: 0044-1996. Příl. Lék. Nov., s. 5
DE: PROPYLENGLYKOL - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY ; PROPYLENGLYKOL - TOXICITA ;
VEHIKULA ; HYPOTENZE ; LEDVINY - SELHÁNÍ AKUTNÍ
Je požití propylénglykolu opravdu zdraví neškodné?
AU: Bosman, Roman - Červený, V. - Kasal, Eduard, 1948- - Chytra, I. - Pradl, R.
CI: Novinky v anesteziologii, intenzívní medicíně a léčbě bolesti 2000. 7. vzdělávací a vědecký kongres s mezinárodní účastí. Hradec Králové,21.-23.9.2000.  (Poster č. 46) (2000), s. 292
DE: OTRAVA - TERAPIE ; OTRAVA - FARMAKOTERAPIE ; OTRAVA - ETIOLOGIE ;  PROPYLENGLYKOL - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY ; PROPYLENGLYKOL - APLIKACE A  DÁVKOVÁNÍ ; UHLIČITANY KYSELÉ - TERAPEUTICKÉ UŽITÍ ; ETHANOL - TERAPEUTICKÉ UŽITÍ ; HEMODIALÝZA
NebezpeČené chemické látky (1,2-Propylenglykol.)
AU: Vávra, Radomír
CI: Bezp. Hyg. Práce, RoČ. 45, e. 2 (1995), s. 38.  ISSN: 0006-0453.
DE: GLYKOLY ; HYGIENA PRÁCE
Propylenglykol - skrytý alergen
AU: Arenberger, P. - Kulíková, Z.
CI: Čes. Derm., Roč. 67, č. 3 (1992), S. 173-175.  ISSN: 0009-0514. Lit: 15,
DE: ALERGENY ; GLYKOLY - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY ; EKZÉM - ETIOLOGIE ;
DERMATITIDA KONTAKTNÍ - ETIOLOGIE ; KŮŽE - TESTY ; DEXAMETHASON - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY
Iritace propylenglykolu v epikutánním testu
AU: MacháČková, JiŘina
CI: Čes.Derm., Roč. 67, č. 4 (1992), S. 213-216.  ISSN: 0009-0514. Lit: 21,
DE: KŮŽE - TESTY ; HYPERSENZITIVITA ; PROPANDIOLY
Epidemiologie kontaktnÍ pŘecitlivĚlosti na propylenglykol 1970-1989
AU: Novák, Mojmír, 1928- - Tomášová, M.
CI: ČS.DERM., Roč. 66, č. 1 (1991), S. 22-24.  ISSN: 0009-0514. Lit: 13,
DE: DERMATITIDA KONTAKTNI - ETIOLOGIE ; GLYKOLY - ADVERSE EFFECTS ;  EKZEM- ETIOLOGIE ; LEKY - NEZADOUCI UCINKY ; KOSMETICKE PRIPRAVKY -  NEZADOUCI UCINKY
Vplyv propylenglykolu na rozpustnost a liberaciu chloridu pentakainia
AU: Mandak, M. - Gruntova, Z. - Gardavska, K. - Hanzelová, Helena
CI: CS.FARM., Roč. 31, č. 6 (1982), S. 203-206.  ISSN: 0009-0530. Lit: 6,
DE: ANESTETIKA LOKALNI ; KARBAMATY - ANALYZA ; GLYKOLY ;  ROZPUSTNOST ; PERMEABILITA
Anxiolytika - léky proti úzkosti
AU: Höschl, Cyril, 1949-
CI: Interní Med., Roč. 2, č. 4 (2000), s. 13-19.  ISSN: 1212-7299. Lit: 4
DE: ÚZKOSTNÉ PORUCHY - ETIOLOGIE ; ÚZKOSTNÉ PORUCHY -  FARMAKOTERAPIE ; TRANKVILIZÉRY MALÉ - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY ;  TRANKVILIZÉRY MALÉ -FARMAKOLOGIE ; TRANKVILIZÉRY MALÉ -  TERAPEUTICKÉ UŽITÍ ; BENZODIAZEPINOVÉ TRANKVILIZÉRY - NEŽÁDOUCÍ  ÚČINKY ; BENZODIAZEPINOVÉ TRANKVILIZÉRY - FARMAKOLOGIE ;  BENZODIAZEPINOVÉ TRANKVILIZÉRY - TERAPEUTICKÉ UŽITÍ ; LÉKY -  INTERAKCE ; PROPYLENGLYKOLY - FARMAKOLOGIE; PROPYLENGLYKOLY -  TERAPEUTICKÉ UŽITÍ
Použití propylenglykolu ve výživě dojnic / Josef Illek
In: Náš  chov. -- ISSN 0027-8068. -- Roe. 62, e. 1(2002), s. 54-55
Předm. kategorie: krávy - dojnice
dojnice * skot * výživa zvířat * výkonnost zvířat * mléčná užitkovost * reprodukční schopnost * energetický metabolismus * krmení zvířat * zdraví zvířat * poruchy výživy * porod * březost * perinatální období * fyziologie výživy * terapie
Vliv dotace propylenglykolu na produkci a skladbu mléka krav / Josef Illek, Ondoej  Bečvář, Petr Slavík. -- 2 fot.,2 tab
In: Náš  chov. -- ISSN 0027-8068. -- Roe. 62, e. 6 (2002), s. 60-61
výživa zvířat * dojnice * skot * krev * složení krve * glukóza * mléko* mléčná užitkovost *  fyziologie zvířat * metabolismus * mléčná užitkovost* alkoholy * doploky
Tlakové ztráty v okruzích s nemrznoucí směsí / Karel Hemzal, Zdenik Lerl T
In: Vytápění větrání instalace. -- Praha. -- ISSN 1210-1389. -- roč. 15, č. 3 (200606), s. 139-142
Předm. kategorie: fyzika - hydrodynamika * strojírenství - distribuce tekutin ; hydrodynamika * tlakové ztráty * tlakový spád * distribuce tekutin * nemrznoucí směsi * propylen glykol
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
19.02.2008 09:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu