Sluneční (fotovoltaické) elektrárny
Text dotazu
Hledám literaturu týkající se tématu
fotovoltaických elektráren (sluneční elektrárny). I díla posuzující jejich
efektivnost, jak skutečně zatěžují živ. prostředí, jak ovlivňuje systém
pevných výkupních cen ekonomiku apod. Děkuji za Vaši případnou pomoc.
Odpověď
Literatura dostupná ve fondu knihovny VŠE:
Libra, Martin: Solární energie :  fotovoltaika - perspektivní trend
současnosti i blízké budoucnosti. Praha : Česká zemědělská univerzita,
2006.
Libra, Martin: Solar energy :  photovoltaics - promissing trend for today
and close future. Prague : Czech University of Agriculture, 2006.
Hayden, Howard C.: The solar fraud :  why solar energy won't run the world.
Pueblo West : Vales Lake Publishing, 2001.
Sýkorová, Žaneta: Fotovoltaika v domácnostech - studie ekonomické
návratnosti. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze.
Fakulta managementu, 2009. - dostupné v knihovně v Jindřichově Hradci
Kollerová, Ivona: Ekonomický aspekt využití sluneční energie na příkladu
fotovoltaické elektrárny. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v
Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009 - elektronický zdroj
Internetové zdroje:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Slune%C4%8Dn%C3%AD_energie
http://www.ekoportal.cz/?soub=29&section=2&article=20
http://www.solarni-energie.info/
http://www.alternativni-zdroje.cz/slunecni-solarni-elektrarny.htm
http://www.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=5454
http://www.czrea.org/cs/druhy-oze/fotovoltaika/podpora
http://www.nazeleno.cz/energie/solarni-energie/obnovitelne-zdroje-vykup-a-zelene-bonusy-klesnou-o-5.aspx
http://www.cezdistribuce.cz/cs/eradce/podpora-vyroby-el-z-obnovitelnych-zdroju.html
http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-vykupni-cena-fotovoltaicke-elektriny-fum-/p_ekonomika.asp?c=A100305_184630_p_ekonomika_wag
http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1581571/snemovna-ma-projednat-zmeny-podpory-obnovitelnych-zdroju-vcetne-odstraneni-zvyhodneni-fotovoltaickych-panelu.html
http://www.nku.cz/cz/media/koncepce-pro-vyuzivani-jednotlivych-druhu-obnovitelnych-zdroju-energie-chybi-id2250/
http://www.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=6185
http://www.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=5751
http://www.czrea.org/cs/druhy-oze/fotovoltaika/efektivita-oze
http://www.eru.cz/
http://www.financninoviny.cz/zpravy/rwi-podpora-obnovitelnych-zdroju-je-neefektivni/404486
http://www.skaloud.net/clanky/proc-se-zdrazuje-elektricka-energie/
Časopisy:
Alternativní energie :  informace o obnovitelných zdrojích energie a
energeticky úsporných opatřeních
Veronica
Ekolist
Další literaturu můžete vyhledat prostřednictví Jednotné informační brány
(http://www.jib.cz/V?RN=665319073) nebo Souborného katalogu ČR
(http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=skc) -
klíčová slova sluneční energie, alternativní zdroje, obnovitelné zdroje.
Pokud budete potřebovat podrobnější, zejména technické, informace, pak by
vám asi lépe pomohly fondy Národní technické knihovny
(http://www.techlib.cz/cs/), ČVUT( http://knihovny.cvut.cz/) nebo Akademie
věd ČR (http://www.lib.cas.cz/cs).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.03.2010 10:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu