sloup v Trutnově
Text dotazu
Prosím o podrobnější informace o kamenném sloupu na náměstí v Trutnově.
Odpověď
Morový sloup Nejsvětější Trojice - barokní z r. 1704. Při hranolovém soklu stojí čtyři plastiky světců a P. Marie, další čtyři plastiky na soklech vnějšího zábradlí. Na soklu vytesán nápis, označující donátora - měšťana Jana Nejdíka.
Podrobný popis a historické informace jsou v článku: Mariánské a další světecké sloupy v okrese Trutnov. In: Ročenka Státního okresního archivu v Trutnové, 1998, s.91-94.
Použité zdroje
ABC kulturních památek Československa. 1. vyd. Praha: Panorama, 1985.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
Trutnov
Knihovna
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod
Datum zadání dotazu
01.04.2015 14:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu