šlechtický rod Kakonyi
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi prosím poskytnout nějaké informace o Uherském šlechtickém rodu Kakonyi, který byl usazen v 18. a 19. století v Rohožníku (Slovensko současný okres Malacky), případně mne nasměrovat, kde je získat?
Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
z fondu Národní knihovny, báze NKC,  zadáním klíčových slov "šlechtické rody Slovensko" do vyhledávacího formuláře, se Vám zobrazí 17 záznamů k Vašemu dotazu.
Uvádíme příklady :
--
Č.záznamu: 001414449]
Šľachta Bratislavskej stolice / autori: Denis Pongrácz ... [et al.]. -- 1. vyd.. -- Bratislava : Agentúra Luigi, 2004. -- 496 s. : il. (převážně barev.) ; 31 cm
-
[Č.záznamu: 002470363]
Magnátske rody v našich dejinách : 1526-1948 : almanach Slovenskej genealogicko-heraldickej spoločnosti / Frederik Federmayer a kol.. -- Martin : Slovenská genealogicko-heraldická spoločnosť, 2012. -- 379 s. : il. (převážně barev.), portréty, faksim., erby, geneal. tabulky ; 25 cm
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Zadáním klíčových slov "genealogie Slovensko" se Vám zobrazí následující záznamy o knihách :
-
[Č.záznamu: 002226178]
Kontinuita a diskontinuita genealógie a heraldiky / [zostavili Šarlota Drahošová, Peter Keresteš, Milan Šišmiš] = Continuity and discontinuity of genealogy and heraldry / [edited by Šarlota Drahošová, Peter Keresteš, Milan Šišmiš]. -- Martin : Slovenská genealogicko-heraldická spoločnosť, 2010. -- 235 s. : il. (některé barev.), portréty, faksim., erby, geneal. tabulky ; 22 cm
-
[Č.záznamu: 001794508]
Šľachtické rody / Drahoslav Machala. -- 1. vyd.. -- Bratislava : Perfekt, 2007. -- 85 s. : il. (převážně barev.) ; 31 cm
-
[Č.záznamu: 001649753]
Príručka ku genealogického výskumu na Slovensku a v slovacikálnom zahraničí. -- Martin : Slovenská genealogicko-heraldická spoločnosť, 2004-. -- sv. : il., faksim. ; 25 cm
- [Č.záznamu: 002470363]
Uvedené (i další)knihy si můžete vypůjčit s průkazkou čtenáře Národní knihovny, http://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/stat-se-ctenarem.
Doporučené instituce:
Slovenská národná knižnica. Kabinet genealogie,  http://www.snk.sk/?genealogia a Obecní úřad Rohožník, http://www.rohoznik.sk/ =  historie obce
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.12.2013 10:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu