skupina AC/DC
Text dotazu
Mohli by ste mi poslat vše hlavní o skupine AC/DC.Děkuji
Odpověď
Dobry den,
velke mnozstvi informaci o skupine AC/DC naleznete volne na internetu. Zakladni udaje citujeme z encyklopedii Rock & pop a Heavy metal:
WICH, Frantisek. Rock & pop : encyklopedie. I., A-L. Praha : Volvox Globator, 1999. s. 5, 13-14. ISBN 80-7207-276-5.
AC/DC - australsko-skotsky heavymetalovy soubor s prvky hardrocku zalozeny v r. 1973 v Sydney ... V letech 1974-1997 vydala skupina 21 alb, encyklopedie Heavy metal uvádí z let 1976-2000 17 alb. obsazeni:
1. Angus Young - g, voc, Malcolm Young - g, voc, (Dave Evans - voc) ("Bon" Ronald Scott - voc) Brian Johnson - voc, (Mark Whitemore Evans - bg) Cliff Williams - bg, (Peter Clark - dr) (Phillip Rudd - dr) Simon Wright - dr 2. A.Young, M.Young, Johnson, Williams, (Chris Slade -dr) Rudd
vysvetlivky:
g - kytara
voc - zpev, vokal
bg - baskytara
dr - bici nastroje
Jmena hudebniku opatrena zavorkami znamenaji clenstvi docasne. Jednotlive posty v souboru jsou oddeleny interpunkcni carkou, pricemz poradi jmen odpovida posloupnosti vymen hudebniku. Nekdy jsou jednotlive sestavy vypsany a ocislovany samostatne.
BUKSZPAN, Daniel. Heavy metal : encyklopedie. Praha : BB art, 2004. s. 17-20. ISBN 80-7341-377-9.
Dalsi informace naleznete v knize:
Encyklopedie rocku : neujplnejsi pruvodce rockovou hudbou. Praha : Beta-Dobrovsky ; Plzen : Sevcik ; Praha : Knizni klub, 1999. s. 129. ISBN 80-242-0081-3 ; ISBN 80-86278-18-2 ; ISBN 80-86029-94-8.
a na internetu:
http://acdcrocks.com/
http://cs.wikipedia.org/wiki/AC/DC
http://en.wikipedia.org/wiki/AC/DC
http://www.hardrock.estranky.cz/stranka/ac_dc
http://web.telia.com/~u11102242/riffraffhome2.htm
http://www.answers.com/topic/ac-dc-1
http://www.rockhall.com/inductee/ac-dc
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
28.11.2007 12:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu