školy se zaměřením na lesnictví 1850-1860
Text dotazu
Které školy v letech 1850 až 1860 a kde, byly se zaměřením na lesnictví. Můj praděd se nar.1837 u Hr. Králové a v r.1866 už byl revírníkem na Moravě. Děkuji za radu.
Odpověď
Dobrý den,
většinou na Wikipedii neodkazujeme, protože nemůžeme ověřit správnost informací v ní, ale tentokrát uděláme výjimku, viz odkaz níže http://cs.wikipedia.org/wiki/Lesnick%C3%A9_%C5%A1kolstv%C3%AD
Další zajímavý odkaz:
http://www.lespi.cz/o-skole/historie
Informace, které hledáte, by mohly být v knize, viz bibliografický záznam níže, bohužel v NK ČR je pouze v Národním konzervačním fondu (NKF) a to je fondu archivní, knihy z něj se půjčují jen výjimečně a ve zvláštním režimu.
Foltánek, Vladimír, 1949-
125 let středního lesnického školství na Moravě : 1852-1977 / Sest. a red. Vladimír Foltánek ; Mirjam Čech: K slavnému výročí lesnického školství na Moravě, [úvod] ; Kresby: Jan Jaroš  Hranice na Moravě : Stř. lesnická techn. škola, 1977 -- 1. vyd.
99 s. ; 8°
Tuto knihu má ale ještě Moravská zemská knihovna v Brně, viz níže; výpůjční režim tam není tak přísný.
Foltánek, Vladimír
125 let středního lesnického školství na Moravě : 1852-1977 / Sest. a red. Vladimír Foltánek ; Mirjam Čech: K slavnému výročí lesnického školství na Moravě, [úvod] ; Kresby: Jan Jaroš
1. vyd.
Hranice na Moravě : Stř. lesnická techn. škola, 1977
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 2-0777.961 Zmínky o lesnickém školství v historii jsou i v dalších publikacích, např.:
110 let lesnickeho skolstvi v Pisku. -- Vyd. 1.. -- Pisek : Stredni lesnicka skola, 1995. -- [36] s. : il. (nektere barev.) ; 21 cm
ISBN 80-901852-1-5 (Amalthea : broz.)
Podnazev na obalce: historie a soucasnost -- Chronologicke prehledy. -- Obsahuje bibliografii
Stredni lesnicka skola (Pisek, Cesko)
* Stredni lesnicka skola (Pisek, Cesko)
* lesnictvi -- 19.-20. stol.
* lesnicka politika -- 20. stol. -- Cesko
* stredni lesnicke skoly -- Cesko -- 19.-20. stol.
* Pisek (Cesko)
* vyrocni zpravy
Signatury:* 54 H 233250
170 rokov lesnickeho vys. skolstva v CSSR : 25 rokov VSLD vo Zvolene : 1807-1952-1977 / Autor: Adolf Priesol. -- 1. vyd.. -- Zvolen : Vysoka skola lesnicka a drevarska, 1977. -- 221 s. ; 8
Rus., nem., a angl. souhrny -- Tb. -- Obr. pril.
Priesol, Adolf
Vyssi odborna skola lesnicka a Stredni lesnicka skola Bedricha Schwarzenberga (Pisek, Cesko)
Almanach - 120 let ceskeho lesnickeho skolstvi v Pisku 1885-2005. -- Pisek : Vyssi odborna skola lesnicka a Stredni lesnicka skola Bedricha Schwanzenberga : Sdruzeni absolventu a pratel lesnickych skol piseckych : Nadacni fond lesnickych skol, 2005. -- 144 s. : il. (prevazne barev.), portrety ; 24 cm + 1 mapa skolniho polesi Hurky (46 x 31 cm) + 1 l. obr. pril.
ISBN 80-239-7301-0 (v knize neuvedeno : vaz.)
Pod nazvem: lesnicke skoly Pisek -- V kartonovem prebalu
* Vyssi odborna skola lesnicka a Stredni lesnicka skola Bedricha Schwarzenberga (Pisek, Cesko)
* lesnictvi -- Cesko
* stredni lesnicke skoly -- Cesko
* stredni lesnicke skoly -- dejiny
* Pisek (Cesko)
* almanachy
Signatury:* 54 F 082709
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.05.2013 08:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu