Školská správa
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala,na které knihy bych se měla zaměřit, pokud chci najít informace o reformách ve školství v letech 1918 - 1938 a zda v těchto letech vycházel nějaký časopis pro učitele nebo žáky, který by přibližoval život v tehdejší škole.
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
o reformách publikoval např. V. Příhoda:
Úloha pokusné a reformní školy
Příhoda, Václav,
V Praze : Pedagogická akademie : Státní nakladatelství, [1938]
Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/310207
Reformní prakse školská.
Díl 1. Výchovná a učebná organisace škol 2. stupně
Příhoda, Václav; Nykl, Jaroslav; Hanus, Ladislav
Praha: Unie, 1936
Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/166642
Reformní prakse školská.
Díl 1. Výchovná a učebná organisace škol 2. stupně
Příhoda, Václav; Nykl, Jaroslav; Hanus, Ladislav
Praha: Unie, 1936
Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/166643
Časopis o reformách:
Školské reformy
příloha "Českého učitele"
Praha : Zemský ústřední spolek Jednot učitelských v Čechách 1919-1937
Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/433317
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského
Datum zadání dotazu
24.06.2015 11:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu