Skladování
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se Vás, prosím, zeptat na přesný význam pojmu "skladování". Předem děkuji.
Odpověď
Níže naleznete definice termínu „skladování“ z encyklopedických publikací. Pro zajímavost připojuji také výklad termínu „sklad“.
Encyklopedický institut. Malá československá encyklopedie. [D.] 5, Pom-S. Praha: Academia, 1987. 998 s.
skladování, uchovávání sklizených zeměd. produktů bez ztrát a bez změny kvality až do doby použití. Ke s. se používá jak uzavřených stav. objektů (skladů), tak i venkovních skládek nebo speciálně upravených venkovních prostorů.
Universum: všeobecná encyklopedie. Díl 8, R-So. Praha: Odeon, 2001. 656 s. ISBN 80-207-1070-1.
skladování (uložení, uskladnění), obch. právo úschova pohyblivých mrtvých věcí (kromě cenných papírů, → depotní obchody) v prostorách pro tento účel vyhrazených (skladiště, sklady, zásobníky, sila).
Všeobecná encyklopedie ve čtyřech svazcích. Díl 4, Ř-Ž. Praha: Nakladatelský dům OP, 1998. 717 s. Encyklopedie Diderot. ISBN 80-85841-37-1.
sklad, prostor, objekt používaný ke skladování, vybavený skladovací technikou. Podle dispozice jsou s. etážové, halové, hlavové, otevřené, kryté, podle funkce obchodní, tranzitní, průtokové, konsignační (zřizované u odběratele na jeho účet a riziko), nájemné a veřejné. Podle tech. vybavení jsou s. ruční (s ruční manipulací), mechanizované (s transportéry, výtahy, nakladači a vykladači) nebo s. plně automatizované, vybavené obvykle počítačem řízenými regálovými zakladači.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
18.10.2013 11:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu