skladba(kantáta) J.S,Bach
Text dotazu
Děkuji velice za zprávu o "kávové kantátě" J.S.Bacha,omlouvám se za nekonkrétní dotaz. Nejvíce bych uvítal možnost zapůjčení partitury či jiného notového záznamu. Slyšet i nějakou nahrávku (najít na NETu přístup k ní) by bylo rovněž velmi podnětné. Ještě jednou díky za expresní odpověď.
Odpověď
Kavova kantata patri mezi svetske kantaty J.S.Bacha.
1/ Kaffeekantate, Nr.211, um 1732
Zdroj:Riemann Musik Lexikon. Mainz: B. Schott's Söhne, 1959.
2/ S.46:"Z období 1723-45 se z udajne 5 kompletnich kantatovych cyklu zachovalo asi 200 kantat....Svetske kantaty jsou plne dramaticnosti, humoru, vtipu, napr. Svatebni kantata, Kavova kantata, Phoebus a Pan, ..."
Zdroj: Mala encyklopedie hudby. Praha: Editio Supraphon, 1983.
Na internetu jsem vybrala z mnozstvi odkazu na ukazku tyto tri, neni ale mozno zdroj overit:
http://www.praskacka.cz/hlas/0006/muzika.htm
http://smisene.webzdarma.cz/view.php?cisloclanku=2006032002
http://klubslunicko.cz/slunce/infoskl.htm
Odpověď:
Dobry den, partituru Kaffeekantate Nr.211 J.S.Bacha ma ve svem fondu Hudebni oddeleni NK CR. Z fondu nasi knihovny se ale pujcuje pouze prezencne. Jednu partituru pro absencni pujcovani ma napr. Hudebni oddeleni Mestske knihovny v Praze, Marianske namesti, Praha 1. Pokud byste nemel moznost navstivit prazskou knihovnu, je mozno pro osobni potrebu pozadat o zaslani kopie tohoto notoveho materialu prostrednictvim nektere knihovny ve Vasem bydlisti. Je to sluzba mezi knihovnami, ( MVS - Meziknihovni sluzba), proto je nutno obratit se na knihovnu.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.02.2008 12:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu