sinice
Text dotazu
Existuje sinica, ktorá produkuje toxín inhibujúci
fosfatázy. Aký je mechanizmus tohto účinku toxínu? :)
Odpověď
Dobrý den,
z povahy Vašeho dotazu usuzujeme, že se jedná o školní úlohu, test či soutěžní úkol. Stejně formulovaný dotaz jsme také nalezli v jedné z úloh v rámci "Korešpondenčný seminár z biológie" na univerzitě v Bratislavě. Jak je uvedeno v Pravidlech služby Ptejte se knihovny (https://www.ptejteseknihovny.cz/o-sluzbe/pravidla), služba neslouží pro vypracování otázek ke školním úlohám, testům či kvízům.
O toxinech, které řasy produkují, pojednává kniha:
* Algal toxins : nature, occurence, effect and detection. [Dordrecht] :
Springer, c2008. ISBN 978-1-4020-8479-9.
Informace k danému tématu byste mohla nalézt i v následující literatuře:
* HINDÁK, František. Colour atlas of Cyanophytes. Bratislava : Veda, 2008.
ISBN 978-80-224-1044-1.
* POULÍČKOVÁ, Aloisie. Malý obrazový atlas našich sinic a řas. 1. vyd. V
Olomouci : Univerzita Palackého, Přírodovědecká fakulta, 2001. ISBN
80-244-0242-4.
* POULÍČKOVÁ, Aloisie. Základy ekologie sinic a řas. 1. vyd. Olomouc :
Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. ISBN 978-80-244-2751-5
Další zdroje k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/katalogy-nk-cr/online-katalog-nk-cr, Souborného katalogu ČR: https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/souborny-katalog-cr/knihy, portálu Knihovny: https://www.knihovny.cz/ a databáze ANL: https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/dalsi-databaze-nk-cr/ceske-clanky-anl.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.03.2012 10:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu