signatura vs přírůstkové číslo
Text dotazu
Jaký je rozdíl mezi signaturou a přírůstkovým číslem?
Odpověď
Dobrý den,
dle České terminologické databáze knihovnictví a informační vědy je signatura "číselné nebo alfanumerické vyjádření místa uložení knihovní jednotky v knihovním fondu". Zatímco přírůstkové číslo je "průběžné, jedinečné, nepřenosné číslo každé knihovní jednotky, pod kterým je knihovní jednotka zapsána do přírůstkového seznamu".
ŠNÝDR, Mirko. Signatura. In: KTD: Česká terminologická databáze knihovnictví a informační vědy (TDKIV) [online]. Praha : Národní knihovna ČR, 2003- [cit. 2015-02-17]. Dostupné z: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000000834&local_base=KTD.
ŠNÝDR, Mirko. Přírůstkové číslo. In: KTD: Česká terminologická databáze knihovnictví a informační vědy (TDKIV) [online]. Praha : Národní knihovna ČR, 2003- [cit. 2015-02-17]. Dostupné z: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000000789&local_base=KTD.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
17.02.2015 15:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu