signatura malíře
Text dotazu
Lze zjistit, který z malířů se podepisuje iniciály (signaturou) M,J resp. J,M, tak, že písmeno J protíná ve středu písmeno M ? Případně, zda a kde existuje databáze signatur malířů? díky za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, kniha o signaturách českých a slovenských malířů uvádí dv autory, kteří by mohli přicházetv úvahu:
Joža Mikš (1901)
Josef Mukařovský (1851-1921).
K jednoznačné identifikaci byste ale musel do publikace nahlédnout a srovnat provedení iniciál na obraze s nákresem v knize. Pokud by ani jeden z autorů neodpovídal, zkuste se obrátit spíše na kolegyně z knihovny Uměleckoprůmyslového muzea, tam mají mnohem lepší zázemí i znalosti pro obor výtvarného umění.
Pramen:
Signatury českých a slovenských výtvarných umělců / sestavil Petr Pavliňák s kolektivem pracovníků Výtvarného centra Chagall. -- Vyd. 1.. -- Ostrava : Výtvarné centrum Chagall, 1995. -- 263 s. ; 29 cm.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.09.2009 12:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu