sídelní systémy podle stupně urbanizace
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala na sídelní systémy dodle stupně urbanizace jaké jsou a jak se vyhodnocují a rozlišují.
Odpověď
Dobrý den,
rozlišení sídelních systémů podle stupně urbanizace a mnohé další informace k této problematice můžete získat v následujících publikacích, které jsou všechny dostupné v NK ČR- pro jejich dohledání a objednávku viz.
http://sigma.nkp.cz/F/ .
Zrod velkoměsta : urbanizace českých zemí a Evropa / Pavla Horská, Eduard Maur, Jiří Musil. -- Vyd. 1.. -- Praha ; Litomyšl : Paseka, 2002. -- 352 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy ; 22 cm
Venkov a urbanismus / Šárka Štenclová. -- Vyd. 1.. -- Praha : Česká zemědělská univerzita, Lesnická fakulta, 1998. -- 43 s. ; 30 cm
Lidská sídla / [editor] John Rennie Short ; [přeložil Vít Štěpánek]. -- 1.vyd.. -- Praha : Nakladatelský dům OP, 1994. -- 256 s. : barev. fot., tab., mapy ; 31 cm
Geografie obyvatelstva : Cvičení : Určeno pro posl. fak. pedag. učitelského studia geografie / Petr Chalupa ; Jaromír Rux. -- 1. vyd.. -- Brno : Masarykova univerzita, 1990. -- 47 s. ; 29 cm
Vybrané kapitoly z geografického výzkumu měst / Jiří Ježek. -- 1. vyd.. -- Plzeň : Západočeská univerzita, 2001. -- 114 s. : il. ; 30 cm
Urbanizační procesy v rozvojových zemích / Petr Šindler. -- Vyd. 1.. -- Ostrava : Ostravská univerzita, Přírodovědecká fakulta, 1999. -- 74, 14 s. ; 30 cm
Cities and natural process / Michael Hough. -- 1st publ.. -- London :Routledge, 1995. -- xiii, 326 s. : il. ; 23 cm
The global cities reader / edited by Neil Brenner and Roger Keil. -- London: Routledge, 2006. -- xvi, 436 s. : il. ; 25 cm
International handbook of urban systems : studies of urbanization and migration in advanced and developing countries / edited by H.S. Geyer. -- Cheltenham : Edward Elgar, c2002. -- xxviii, 610 s. : il. , mapy ; 24 cm
K využití také internetový zdroj:
http://gis.zcu.cz/studium/dbg2/Materialy/html/ch05.html .
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
28.11.2007 09:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu