Sháním zahraniční zdroje pro finanční analýzu
Text dotazu
Dobrý den,
sháním teoretické materiály k finanční analýze podniku, ale bohužel se mi nedaří najít relevantní zahraniční zdroje (především v anglickém jazyce). Chtěla bych Vás proto poprosit, zda byste mi nemohli nějaké zdroje poskytnout?
Děkuji a s pozdravem,
Marie Lhotáková
Odpověď
Dobrý den,
přikládáme stručný přehled literatury. U článků je problém, že vaše zadání je příliš obecné a bude ho tedy nutno specifikovat. Pro vyhledávání vyzkoušejte multivyhledavač eds na webové adrese http://http://eds.nkp.cz  a ze stránek Národní knihovny http://www.nkp.czhttp://www.nkp.cz  vyberte portály a z nich pro zahraniční knihy portál JIB a pro zahraniční články JIB+. V těchto zdrojích objevíte nepřeberné množství literatury, která se Vám bude hodit do práce.
Zahraniční monografie:
BLAIS, Steven. Business analysis: best practices for success [online]. Hoboken, N.J.: Wiley, ©2012 [cit. 2015-03-28]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10503021.
PALEPU, Krishna G., BERNARD, Victor L. a HEALY, Paul M. Business analysis & valuation: using financial statements: text & cases. Cincinnati: South-Western, ©1996. [235], 685, 31 s. ISBN 0-538-84332-2.
JOHRI, Amit. Business analysis [online]. 1st ed. Mumbai [India]: Himalaya Pub. House, 2010 [cit. 2015-03-28]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10415459.
BRUSHKO, Iuliia. Financial signaling and earnings forecasts. Prague: CERGE-EI, 2013. 45 s. Working paper series, 498. ISBN 978-80-7343-302-4.
PODESWA, Howard. The business analyst's handbook [online]. Boston, Mass.: Course Technology PTR, ©2009 [cit. 2015-03-28]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10269257.http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10269257.
Malagrino
A. Finanzanalyse im Desinvestitionsmanagement [monograph on the Internet]. [place unknown]: Aachen; 2014. [cited March 28, 2015]. Available from: ECONIS.
Holtfort T. Moderne Finanzanalyse : von der Fundamentalanalyse zur Biofinance [monograph on the Internet]. [place unknown]: Lohmar, Rheinl [u.a.]; 2013. [cited March 28, 2015]. Available from: ECONIS.
Schredelseker K. Kritische Überlegungen zur Finanzanalyse. Asset Management : Festschrift für Prof. Dr. rer. nat. Dr. h.c. rer. pol. Klaus Spremann zur Emeritierung [monograph on the Internet]. [place unknown]: 2012. p. 563-574. [cited March 28, 2015]. Available from: ECONIS.
SUMMERS, Michael Roger. Analyzing operations in business: issues, tools, and techniques [online]. Westport, Conn.: Quorum Books, 1998 [cit. 2015-03-28]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10001959.http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10001959.
ŠKAPA
, Stanislav a kol. Basic microeconomics. Vyd. 1. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2010. 121 s. Učební texty vysokých škol. ISBN 978-80-214-4132-3.
ČESKÉ ČLÁNKYV ANGLIČTINĚ:
PITROVÁ, Kateřina. Possibilities of the Altman zeta model application to Czech firms. E+M. Ekonomie a Management, 2011, 14(3), s. 66-76. ISSN 1212-3609.
KRIŠTOF, Martin a SUCHÁNEK, Petr. Financial analysis of czech industrial companies using different variations of the EVA ratio. In: Finanční a logistické řízení - 2005: sborník referátů z mezinárodní konference: Malenovice, 9.-10.6.2005 Česká republika. 1. vyd. Ostrava: Vysoká škola báňská, 2005. s. 172-177. ISBN 80-248-0854-4.
ZAHRANIČNÍ ČLÁNKY:
Başkaya Z, Öztürk B. MEASURING FINANCIAL EFFICIENCY OF CEMENT FIRMS LISTED IN ISTANBUL STOCK EXCHANCE VIA FUZZY DATA ENVELOPMENT ANALYSIS. Journal Of Accounting & Finance [serial on the Internet]. (2012, Apr), [cited March 28, 2015]; (54): 175-188. Available from: Business Source Complete.
Ať se Vám práce daří.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
24.03.2015 12:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu