Seznam impaktovaných časopisů
Text dotazu
Dobrý den.
Chtěl bych Vás poprosit o seznam impaktovaných českých a slovenských časopisů. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
přehled impaktovaných časopisů i se všemi potřebnými údaji je dostupný v rámci licencované databáze Web of Knowledge. Součástí databáze je Journal Citacion Reports se dvěma databázemi JCR Science Edition a JCR Social Sciences Edition. Vyhledávání v Journal Citacion Reports je možné na základě několika kritérií, mezi nimiž je i oblast vydání. V současné době uvádí databáze JCR Science Edition 32 českých a 19 slovenských impaktovaných časopisů a databáze JCR Social Sciences Edition 9 českých a 3 slovenské časopisy. Jejich přehled Vám zasíláme v příloze.
V Národní knihovně ČR je databáze dostupná z počítačů knihovny, pro přístup do databáze ovšem můžete využít i vzdálený přístup: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.06.2012 07:33
Marek Merhaut píše:
Středa 11.04.2018 08:51
PSK - admin píše:
Pátek 13.04.2018 14:11
Dobrý den,
informaci o českých impaktovaných časopisech najdete na stránkách Národní knihovny: https://www.nkp.cz/[…]/recenzovane-casopisy .
Seznam slovenských časopisů jsme čerpali z databáze Web of Scienceza rok 2016 (novější údaje zatím nejsou dostupné:
* Acta Montanistica Slovaca
* Acta Physica Slovaca
* Acta Virologica
* Biologia
* Bratislava Medical Journal - Bratislavské lékařské listy
* Chemical Papers
* Computimg and Informatics
* Contributions of the Astronomical Observatory Skalnate Pleso
* Ekonomický časopis
* General Physiology and Biophysic
* Geologica Carpathica
* Helminthologia
* Jornal of Electrical Engineering - Elektrotechnický časopis
* Jornal of Food and Nutrition Research
* Jornal of Hydrology and Hydromechanics
* Kovové materiály - Metallic Materials
* Mathematica Slovaca
* Measurement Science Review
* Neoplasma
* Sociologia
* Studia Psychologica
* Taxon
* Wood Research
Pro porovnání můžete oslovit Knihovnu Akademie věd (https://www.lib.cas.cz/kontakty/), která má k dispozici databázi Scopus. Tato databáze je konkurenčním produktem k Web of Science a může obsahovat drobné odlišnosti.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu