seznam hospodářů v obci Bykoš dle berní ruly 1654
Text dotazu
V berní rule 1654 je v seznamu bykošských hospodářů údajně 2x uvedeno jméno Václav Klika. Byli tam skutečně 2 hospodáři téhož jména nebo se jedná o přepsání? Jsou u těchto jmen uvedeny ještě nějaké další doplňující údaje?
Děkuji K. Klika
Odpověď
Dobrý den,
v rejstříku ke všem svazkům Berní ruly se jméno Václav Klika z Bykoše vyskytuje pouze jednou. V této publikaci podrobnější údaje k záznamu nejsou, v publikaci Berní rula, kraj Podbrdský je Václav Klika uveden jako rolník se stručnými údaji o jeho majetku (rozloha polí, vlastnictví dobytka, potahu a krav). Pokud byste potřeboval podobnější informace, doporučuji obrátit se na matriku Městského úřadu Beroun, do jehož okresu obec Bykoš spadá (matrika@muberoun.cz). Jinak Bykoš byla panství Suchomasty, soudní okres Beroun.
Použité zdroje
Červený, Václav a Jarmila Červená. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. I. svazek, A-L. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. xxxvi, 1047 s. ISBN 80-7277-058-6.
Hradecký, Emil. Berní rula. 26, Kraj Podbrdský. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1952. 381 s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Kladno
Knihovna
Knihovna Jana Drdy Příbram
Datum zadání dotazu
23.05.2017 20:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu