Seznam knih
Text dotazu
Dobrý den, je možno pořídit seznam vydaných knih v českém jazyce v Československu v období 1948 - 1989? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
k dohledání knih vydaných mezi lety 1948 - 1989 můžete použít databázi České národní bibliografie: http://aleph.nkp.cz/cze/cnb . Celkově se jedná o velké množství dokumentů (každý rok vycházelo kolem 5000 - 7000 titulů). Vyhledávat v databázi můžete po jednotlivých letech. Zadání pro vyhledávání může vypadat například takto:
* Vyberte údaj pro vyhledávání: Rok vydání
* Zadejte slovo nebo slovní spojení: 1948 (či jiné požadované datum)
* Druh dokumentu: můžete vybrat knihy, pokud chcete, aby ve výsledcích byly zobrazeny pouze knihy
* zaškrtnout můžete: pouze dokumenty v češtině
Zobrazí se Vám dokumenty vydané na území České republiky v daný rok.
Databáze obsahuje záznamy knih vydaných od roku 1901 do současnosti. Většinou se jedná o záznamy dokumentů zaslaných do Národní knihovny ČR jako povinný výtisk. V databázi je pouze velmi malé procento slovenských knih.
V případě zájmu i o slovenské dokumenty se prosím obraťte na  Slovenskou národní knihovnu v Martine:  http://www.spytajtesakniznice.sk
Bibliografický katalog knih vycházel též v tištěné podobě. Po předchozím objednání ve Studovně knihovnické literatury NK ČR (http://ipk.nkp.cz/knihovnicky-institut/knihovna-knihovnicke-literatury )  zde můžete tyto tištěné svazky prostudovat.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
25.02.2016 14:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu