Sestavení rodokmenu
Text dotazu
Rád bych se dověděl něco o historii mojí rodiny a případně si sestavil její rodokmen.
Zajímalo by mě pár věcí s kterými by jste mi snad mohli pomoci:
1. Kde mám začít? Mám sestavený rodokmen od mojí osoby k mému prapradedečkovi a nějaké informace navíc...)
2. Na koho se mám obrátit v nejbližším okolí? Moje rodina pochází z obce Sušic, okr. Uherské Hradiště, kraj Zlínský.)
3. Jaké jiné instituce veřejné správy mi můžou být nápomocné? ( Kromě Vaší knihovny, příslušné matriky, etc.!?)
Odpověď
Zde je seznam knih a odkazů, které by vám mohly pomoci.
Pro získání informací se můžete obrátit např. na místní faru, kde vaše rodina žila, obecní úřad a samozřejmě archiv.
O rady jak postupovat se obraťte na některou z institucí, jejichž adresy vám posílám.
Na webu jsou i odkazy na "genealogické služby"  jedná se o lidi, kteří se touto činnosti zabývají, je m možné, že by vám někdo z nich poradil.
Zakládejte si rodokmen. -- Orlová : Innocenc Richard Kaulich, [1930]
Úvod do genealogie : Kdo jsou moji předkové a odkud přišli? / Kristoslav Říčař. -- 1. vyd.. -- Praha : Horizont, 1995. -- 94 s. ISBN 80-7012-082-7
Občanská genealogie : základy rodopisné práce / Kristoslav Řičař. -- 1. vyd.. -- Praha : Ivo Železný, 2000. -- 136, 33 s. obr. příl. : il. ISBN 80-240-1081-1
Cesta k rodinným kořenům, aneb, Praktická příručka občanské genealogie / Josef Peterka. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 2006. -- 373 s. ISBN 80-7277-307-0
Příručka praktické genealogie : jak sestavit rodokmen / Marie Marečková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Paseka, 2004. -- 187 s. ISBN 80-7185-662-2
Česká genealogická společnost
http://www.genealogie.cz/
Moravská genealogická společmost
http://www.mghs.cz/
Genea
http://www.genea.cz/
genealogický software:
http://www.myheritage.com/family-tree-builder?lang=CS&gclid=CILAuuzQxKICFQ4EZgodWD_R4g
http://ilcik.cz/genealogie/software/
http://www.krouzek.cz/gennanet/cz_sw.htm
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
30.07.2010 12:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu