seriál Ztracení
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych věděla, zda k seriálu Ztracení (Lost) existuje nějaká literární předloha, resp. zda nebyla podle tohoto seriálu napsána kniha.
Odpověď
Dobrý den,
podle tiskové zprávy TV Nova
(http://www.nova.cz/tiskove_zpravy/index.html?i=957&y=2006) vymyslel a napsal Jeffrey Lieber, J. J. Abrams a Damon Lindelof. Vývoj seriálu začal v lednu 2004, kdy šéf ABC Lloyd Braun objednal scénář, který měl zpracovat nápad, jenž už dlouho nosil v hlavě. S výsledkem ale nebyl spokojen a proto byla oslovena zmíněná trojice.
V souborném katalogu OCLC WorldCat
(http://www.nkp.cz/pages/sluz_oclcfs_baze.htm#WorldCat) jsme nalezli několik knih, které se k seriálu vztahují. Jde o různé "průvodce" seriálem nebo knihy, které téma seriálu rozvíjejí. U prvních třech knih je uvedena poznámka "An original novel based on the hit TV series created by Jeffrey Lieber and J.J. Abrams & Damon Lindelof"./ [TV tie-in.]
HAPKA, Cathy. Lost : endangered species. New York : Hyperion, 2005. 195 s.
ISBN 0786890908.
HAPKA, Cathy. Lost : secret identity. New York : Hyperion, 2006. 168 s. ISBN 0786890916.
THOMPSON, Frank T. Lost : signs of life. New York : Hyperion, 2006. 173 s.
ISBN 0786890924.
CARD, Orson Scott. Getting Lost : survival, baggage, and starting over in J.J.Abram's Lost. Dallas : BenBella Books, 2006. 260 s. ISBN 1932100784
PORTER, Lynnette; LAVERY, David. Unlocking the Meaning of Lost: An Unauthorized Guide. Naperville : Sourcebooks, 2006. 293 s. ISBN 1402207263
VAZ, Mark Cotta. The Lost Chronicles : The Official Companion Book. New York
: Hyperion, 2005. 171 s. ISBN 1401308155
VAZ, Mark Cotta. The Lost Chronicles : The Official Companion Book. London :
Channel 4, 2005. 208 s. ISBN 1905026102.
O'CONNER, Rebecca K.; STEWART, Jim. LOST: The Ultimate Unofficial Guide to ABC's Hit Series LOST News, Analysis, and Interpretation. [s.l.] : Equity Press, 2006. 300 s. ISBN 1933804033.
Bližší informace o výše uvedených knihách můžete získat např. na severu www.amazon.com.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 09:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu