senioři, vztah mladých k nim
Text dotazu
Dobry den obracim se na vas s prozbou,hledam knihy z kterych bych chtel cerpat do me seminarni prace,Tema bych zatim specifikoval na chovani mladeze ke starym lidem,zivotni podminky starych lidi a duchodovich rocniku, a srovnani zivotnich podminek starych lidi u nas a v zahranici,pokud mi muzete pomoci s vyberem literatury budu vam velice vdecny.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu tématu jsme vybrali několik publikací, které má Národní knihovna ve svém fondu. Berte je však jako odrazový můstek, další dokumenty si můžete snadno vyhledat sám v elektronickém katalogu NK - http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=NKC zadáním příslušných klíčových slov do vyhledávacího pole. Při výběru klíčových slov se můžete inspirovat ze záznamů uvedených níže. Pod vyhledávacím formulářem máte k dispozici i nápovědu k vyhledávání.
1) FRY, Christine L. Aging in culture and society : comparative viewpoints and strategies. New York : Praeger, 1980. 323 s. ISBN 0-03-052726-0.
Předmětová hesla: stárnutí - kultura - společnost - vztahy, stáří - kultura
- společnost - vztahy
2) Česká společnost a senioři : sociální, ekonomické a politické aspekty demografického stárnutí české společnosti : texty celostátní konference konané 16. - 17. října [1997] v Brně. V Brně : Masarykova univerzita, 1997. 189 s. ISBN 80-210-1729-5.
Předmětová hesla: obyvatelstvo -- stárnutí -- Česko, senioři -- sociální poměry -- Česko, sociální politika -- Česko, Česko -- demografický vývoj
3) VOHRALÍKOVÁ, Lenka. Čeští senioři včera, dnes a zítra. [Praha] : VÚPSV, Výzkumné centrum Brno, 2004. 90 s. ISBN 80-239-4218-2.
Předmětová hesla: senioři -- Česko
4) Older persons in countries with economies in transition: designing a policy response : guidelines for practical strategies. New York : United Nations, 1997. 131 s. ISBN 92-1-130180-7.
Předmětová hesla: sociální péče -- postkomunistické země, senioři -- postkomunistické země, senioři -- společenské postavení, sociální politika -- postkomunistické země, Evropa střední a východní -- sociální poměry
5) TANSKÁ, Nataša. Proč jdeme mladým na nervy? Praha : Motto, 2001. 124 s. ISBN 80-7246-098-6.
Předmětová hesla: senioři, psychologie osobnosti, rodina, interpersonální vztahy
6) BEDNÁŘOVÁ, Dagmar. Vybrané aspekty života seniorů. České Budějovice : Jihočeská univerzita, Zemědělská fakulta, 2003. 76 s. ISBN 80-7040-641-0.
Předmětová hesla: stárnutí obyvatelstva, sociální péče -- Česko, sociální péče -- země Evropské unie, sociální služby -- Česko, sociální služby -- země Evropské unie, senioři
7) KASALOVÁ, Hana. Životní situace starých občanů. Praha : Výzkumný ústav sociálního rozvoje a práce Bratislava, pobočka Praha, 1988. 87 s.
Předmětová hesla: senioři -- Česko, kvalita života -- Česko, sociální péče-- Česko, zařízení sociální péče -- Česko
8) KUCHAŘOVÁ, Věra. Staří lidé ve společnosti a v rodině. Praha : Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, 1996. 43 s.
Předmětová hesla: sociální zabezpečení -- Evropa, sociální politika -- Česko -- 1989-, sociální politika -- Evropa -- 1989-, senioři -- Česko -- 1993-1996, senioři -- společenské postavení, sociální zabezpečení -- Česko
9) Třetí věk trojí optikou. Olomouc : Univerzita Palackého, 2005. 187 s. ISBN 80-244-1006-0.
Předmětová hesla: senioři -- společenské postavení, sociální role, profesní uplatnění, interpersonální vztahy, rodinné vztahy, sociální problémy
Jako další zdroj bychom Vám ještě doporučili bázi ANL (články v českých novinách, časopisech a sbornících) - http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=ANL . Tato databáze obsahuje záznamy článků (jen výjimečně s přístupem k plnému textu) s retrospektivou od roku 1991. Při vyhledávání postupujte stejným způsobem jako v předtím v online katalogu.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.01.2008 14:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu