seminář/proseminář
Text dotazu
Dobrý den,
poraďte mi prosím, jaký je rozdíl mezi seminářem a prosemináře.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
proseminářem je nazýván přípravný seminář. Zvláště na vysokých školách se jedná o seminář  trvající alespoň jeden semestr, který uchazeče (začátečníka) připravuje na práci  v řádném semináři.
Slovo seminář je užíváno v několika možných významech:
1) vysokoškolské cvičení doplňující jako forma výuky univerzitní přednášky a učící samostatné práci
2) kurz, forma školení, při kterém se účastníci aktivně podílejí na vyučování (referáty, diskuse apod.)
3) instituce při některých vysokoškolských oborech s knihovnou, studovnou apod. pro posluchače
4) katolický bohoslovecký ústav, alumnát
Použité zdroje
* PETRÁČKOVÁ, Věra a kol. Akademický slovník cizích slov: [A-Ž]. 1. vyd. Praha: Academia, 1997. 834 s. ISBN 80-200-0607-9.
* KLIMEŠ, Lumír. Slovník cizích slov. 6., přeprac. a dopl. vyd. Praha: SPN, 1998. xxviii, 862 s. Odborné slovníky. ISBN 80-04-26710-6.
* Slovník spisovného jazyka českého: http://ssjc.ujc.cas.cz/
*Příruční slovník jazyka českého (1935–1957): http://bara.ujc.cas.cz/psjc/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
11.08.2015 08:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu