Semilasso
Text dotazu
Dobrý den, hledám původní význam slova
"semilasso" - nyní kulturní centrum v Brně-Královo Pole.
Za odpověď nebo odkaz děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
informace o původu názvu Semilasso můžete nalézt na adrese
http://www.mujweb.cz/www/Pepa.Josef/KP/KP_his26.html.
Jelikož však zde uvedené použité zdroje již nejsou k dipozici, tudíž
je relevantnost dané stránky diskutabilní, snažila jsem se dohledat
alespoň částečné potvrzení uvedeného vysvětlení.
Povedlo se - Internetová encyklopedie Wikipedie se zmiňuje o Prince
Hermann von Pückler-Muskau a jeho pseudonymu "Semilasso".
JIné zdroje se mi bohužel nepodařilo dohledat, a to ani na internetu,
ani v publikacích týkajících se Brna, které jsou v našem knihovním
fondu.
Použité zdroje:
JOSEF, Pepa. Semilasso [online]. 2004 [cit. 2009-08-10]. Dostupný z
WWW: <http://www.mujweb.cz/www/Pepa.Josef/KP/KP_his26.html>.
Wikipedia : The free encyklopedia [online]. 2001 , 26 July 2009 at
18:36. [cit. 2009-08-10]. Dostupný z WWW:
<http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_Hermann_von_Pückler-Muskau>.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
17.08.2009 06:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu