Selicharova ulice
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla po kom je pojmenována Selicharova ulice v Hradci Králové. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Selicharova ulice je pojmenována po Františku Selicharovi (1901-1942), rodákovi z Nového Hradce Králové, dělníkovi a členovi KSČ, který byl za protifašistickou činnost zatčen a popraven v Mnichově.
Použité zdroje
DEJMEK, Bohumír. Historie a současnost Hradce Králové ve jménech ulic. 1. vyd. Hradec Králové: Gaudeamus, 1993, s. 98.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
16.10.2019 18:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu