Sekundární zdroje ke knize "Vladař"
Text dotazu
Můžete, prosím, uvést některé sekundární zdroje ke knize (Machiavelli, N.: Vladař).
Odpověď
Dobrý den, doporučujeme níže uvedené publikace a články z tisku.
S pozdravem M. Skálová
Monografie
Pearce, Edward
Machiavelliho děti : [pragmatismus a morálka v činech světových
vládců a politiků] / Edward Pearce ; [z anglického originálu ...
přeložil Václav Pelíšek]. -- Praha : Nakladatelství Lidové noviny,
1994. -- 154 s., [16] s. obr. příl. : portréty ; 20 cm. -- ISBN
80-7106-094-1
Prezzolini, Giuseppe, 1882-1982
Život Niccola Machiavelliho, učitele vladařů / Giuseppe Prezzolini.
-- V nakl. Faun vyd. 1. -- Praha : Faun, c1999. -- 137 s. ; 21 cm.
-- ISBN 80-902018-9-X
Bauer, František, 1897-1967
Machiavelli a machiavellismus / František Bauer. -- Praha : Václav
Petr, 1940 (ve Valašském Meziříčí : Osvěta). -- 40 - [I] s. ; 8°.
-- (Svazky úvah a studií ; Čís. 29). -- (Brož.)
Friedrich II., pruský král, 1712-1786
Z politických spisů Friedricha II. Velikého, krále pruského ;
Antimachiavell neboli vyvrácení Machiavelliho Vladaře : Politická
závěť z roku 1752 : Předmluva k Dějinám mé doby / [K vydání
připravil a úvodní studií doprovodil prof. dr. Jan Mertl ; Přeložil
z němčiny Jan Bílek a dr. Stanislav Lyer ; V grafické úpravě
Jaroslava Švába]. -- [V Praze] : Melantrich, 1940. -- 310 - [II] s.
: [VII] obr. příl. ; 8°. -- (Knihovna politických klasiků ; Sv. I)
Články
Macek, Josef
Prolegomena k překladu I1 Principe / Josef Macek. -- Lit
In: Slovo a slovesnost. -- Roč. 52, č. 1 (1991), s. 32-41
Havlíček, Aleš, 1956-
Kníže neboli Vladař / Aleš Havlíček. -- 5 il. -- Variantní název:
Historie. -- Rubrika: Historie
In: Reflex. -- Roč. 12, č. 36, (20010906), s. 60-63
Havlín, Tomáš
Konflikt a umění sounáležitosti / Tomáš Havlín. -- il.
In: A2. -- Roč. 3, č. 28 (20070711), s. 16-17
Mikeš, Vladimír
Plíživý machiavelismus / Aut. rec. Vladimír Mikeš. -- 2 obr
In: Literární noviny. -- Roč. 6, č. 29 (19950720), s. 12-13
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
06.11.2008 13:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu