Seifert: Na vlnách TSF
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem literatury ke sbírce Na vlnách TSF od Seiferta ke zpracování seminární práce. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, doporučujeme hledat zejména v bibliografické databázi Ústavu pro českou
literaturu: http://www.ucl.cas.cz/ - Katalogy a databáze - bibliografie od roku 1961. Do pole předmětu zadejte jméno sbírky (Na vlnách TSF). Dále lze hledat podle předmětu Jaroslav Seifert, zde ale velké množství záznamů musíte probrat.
Lze také využít monografie Zd. Pešata:
Jaroslav Seifert / Zdeněk Pešat ; Československá akademie věd. -- 1. vyd. -- Praha : Československý spisovatel, 1991. -- 238 s. : fotogr. ; 30 cm
Poslední vydání sbírky ve spisech J. Seiferta:
Na vlnách TSF ; Slavík zpívá špatně ; Svatební cesta ; Básně a libreta do sbírek nezařazené (1924-1928) ; Překlady: G. Apollinaire, Zavražděný básník, Prsy Tiresiovy, Paris / Jaroslav Seifert ; [edičně připravil Filip Tomáš].-- V tomto souboru 1. vyd.. -- Praha : Akropolis, 2002. -- 481 s. : il.
(některé barev.), faksim. ; 23 cm
Důležitá je grafická podoba sbírky, proto doporučujeme také faksimile původního vydání:
Na vlnách TSF / Jaroslav Seifert. -- 3. vyd.. -- Praha : Československý spisovatel, 1992. -- 68 s. ; 23 cm.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.11.2007 15:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu