Schvalování dovezených vozidel
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se zeptal od kdy platí zákon 56/2001 nebo spíše, od kdy platí případná novela pokud byla, podle které je nutno mít v technickém průkazu vypsány vyjímky týkající se označení dílů značkou DOT.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme  Vám za využití služeb "Ptejte se knihovny".
Zákon č. 56/2001 Sb.
ZÁKON
ze dne 10. ledna 2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č. 307/1999 Sb. nabyl účinnosti dnem 1. července 2001.
Změny, které souvisí s tímto zákonem:
Změna: 478/2001 Sb.
Změna: 175/2002 Sb.
Změna: 320/2002 Sb.
Změna: 193/2003 Sb.
Změna: 103/2004 Sb., 237/2004 Sb., 186/2004 Sb.
Změna: 411/2005 Sb., 226/2006 Sb.
Změna: 342/2006 Sb.
Změna: 311/2006 Sb.
Změna: 226/2006 Sb. (část)
Změna: 170/2007 Sb.
Změna: 137/2008 Sb.
Změna: 124/2008 Sb.
Změna: 383/2008 Sb.
Změna: 347/2009 Sb.
Změna: 227/2009 Sb.
Změna: 297/2009 Sb.
O podmínkách schvalování dovezených vozidel najdete informace na následujících stránkách viz níže http://www.stk-repy.cz/jednotlive-dovozy-vozidel-z-usa-s32
http://www.stk-repy.cz/zjistovani-schvaleni-technicke-zpusobilosti-typu-vozidla-vydaneh-s34
Ministerstvo dopravy ČR - "Odbor schvalování vozidel a předpisů" také připravilo soubor technických kritérií pro schvalování jednotlivě dovezených vozidel z mimoevropských států, zejména z USA více viz url:
http://www.stk-repy.cz/komplexni-sluzba-dovozy-vozidel-z-mimoevropskych-statu-zejmen-s33
http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/700/_s.155/716?kam=stranka&kod=doprava
http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701/_s.155/708?POSTUP_ID=521&PRVEK_ID=385&DISP=1&NAHLEDVZORU=true#prvek-zs
Stanice technické kontroly by Vám měly být schopny poradit, pokud dle jejich soudu prohlídkou STK neprojdete, na koho se v tomto případě obrátit. Případně Vám doporučuji využít konzultací těchto institucí:
Ministerstvo dopravy ČR - "Odbor schvalování vozidel a předpisů"
http://www.mdcr.cz/cs/Potrebuji-se-poradit/
Odbor dopravně správních agend:
https://www.praha.eu/portal/single.jsp?desktop=A_mpo_idv-o
DEKRA Automobil a.s., znalecký ústav:
http://www.usmd.cz/index.php?file=zes.php
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
29.12.2010 09:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu