Schlaraffia-Zeitung
Text dotazu
Dobrý den, hledám časopis Der
Schlaraffia-Zeitungen. Podle bibliografie"Časopisy české republiky od
počátku do roku 1918" (Brno 2010) by měla mít Národní knihovna ročníky 1907
až 1938, v elektronickém katalogu jsem ale žádný záznam nenašla. Má NK tento
časopis ve fondu a je možno do něj nahlédnout?
Odpověď
Dobrý den,
dle lístkového katalogu Národní knihovny ČR bychom měli vlastnit pod signaturou 23 A 305 časopis Der Schlaraffia Zeyttung - ročníky 1907 - 1924.
Online katalog Národní knihovny ČR je prozatím stále ve výstavbě. Neustále probíhá zpětné doplňování. Záznamy o starších dokumentech, zvláště časopisech a novinách, je prozatím možné dohledat pouze v lístkovém katalogu umístěném v Hale služeb (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_kat_jmenne.htm ) nebo v jeho digitalizované podobě: KATIF - http://katif.nkp.cz)  Cesta k lístku:
Generální katalog I > Z - Ž > Zeitt-Zema, číslo lístku: 283. Na záznamu o periodiku bohužel nejsou uvedeny roky, pouze čísla svazků. První svazek by ovšem měl odpovídat roku 1907.
Přes Naskenované katalogy je možné vybrané svazky též předem objednat. Odkaz na formulář pro objednání je umístěn v levém horním rohu nad záznamem = "Objednat", objednat vybrané svazky můžete i jako dosud neregistrovaný čtenář NK ČR - pro vydání svazků ve Všeobecné studovně NK ČR je ovšem již platný čtenářský průkaz nezbytností.
Další důležité odkazy:
Registrace:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98
Všeobecná studovna:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_vseob_stud.htm
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.11.2011 13:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu