Schengenský informační systém SIS
Text dotazu
Prosím o doporučení zdrojů v souvislosti se vstupem do Schengenského prostoru a to hlavně finančními náklady se zavedením schengenského informačního systému SIS od prvních chvil přístupových jednání a samotného vstupu a spuštění tohoto systému. od 1998 až do 27.12. 2007. Strategie vlády v oblasti se zapojováním ČR do schengenské spolupráce.Kdo platí a podílí se finančně na fungování tohoto systému a jak vypadal vývoj a financování u nás před samotným vstupem. Děkuji
Odpověď
odpovídáme na Váš dotaz zaslaný prostřednictvím služby Ptejte se knihovny.
Pro samostatné hledání podkladů k Vašemu tématu doporučujeme:
Souborný katalog ČR (monografie) - http://www.caslin.cz
Jednotná informační brána (monografie, články) - http://www.jib.cz
Báze ANL : Česká národní bibliografie (české články) - http://aleph.nkp.cz - báze ANL
Zde několik příkladů:
Knihy z fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje v Plzni:
Signatura: 391A56791 - volný výběr; MDT 341.1/.8
Vstup do Schengenu : výhody a nevýhody : sborník textů / Ivan Langer ... [et al.] ; Marek Loužek (ed.). -- Vyd. 1.. -- Praha : CEP - Centrum pro ekonomiku a politiku, 2008. --  79 s. ISBN 978-80-86547-96-1 (brož.)
- knihy z fondu např. Národní knihovny ČR (možno objednat prostřednictvím meziknihovní služby, kterou zajišťuje pracoviště výpůjční protokol v přízemí SVK PK):
Transparency and proportionality in the Schengen information system and border control co-operation / by Stephen Kabera Karanja. -- Leiden : Martinus Nijhoff Publishers, 2008. -- xxiii, 466 s. ISBN 978-90-04-16223-5.
- články, stati (ANL)
EURODAC a SIS – evropské systémy zabezpečení / Vladimír Srb. - In: Demografie. -- ISSN 0011-8265. -- Roč. 47, č. 1 (2005), s. 65-66.
Ochrana osobních údajů v Schengenském informačním systému = Protection of personal data in the Schengen information system / Jiří Vlastník. - In: Acta Universitatis Carolinae. Iuridica. -- ISSN 0323-0619. -- ISBN 80-246-1231-3. -- Roč. 2006, č. 1 (2006), s. 99-123.
Schengen : společné sdílení informací. - In: Veřejná správa. -- ISSN 1213-6581. -- Roč. 18, č. 43 (2007), s. 24-25.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
14.03.2011 11:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu