Sbírka zákonů České republiky
Text dotazu
Domnívala jsem se, že Sbírka zákonů České republiky má pro evropskou spolupráci anglickou mutaci (asi elektronickou, asi s placeným přístupem). Bohužel se mi anglickou verzi názvu nepodařilo dohledat. Po pravdě řečeno, zajímá mě pouze název, tj. používaný anglický ekvivalent - jde o formulaci odkazu na "Sbírku" v textu anglického resumé odborného článku. Moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
ve všech anglicko-českých a česko-anglických právnických slovnících, které jsme prošli je sbírka zákonů uváděná anglicky jako collection of Laws. Tedy sbírka zákonů České republiky = Collection of Laws of the Czech republic.
Případně se můžete zkusit také obrátit na internetovou právní poradnu. Např.:
* http://www.pravni-rady.eu/bezplatna-pravni-poradna-online
* http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=2617
Zdroje:
* anglicko - české slovníky: http://browse.dict.cc/english-czech/Collection+of+Laws.html
* http://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT#cs/en/sb%C3%ADrka%20z%C3%A1kon%C5%AF%20%C4%8Desk%C3%A9%20republiky
* http://www.mvcr.cz/clanek/sbirka-zakonu.aspx
* CHROMÁ, Marta. Anglicko-český právnický slovník. 3. vyd. Voznice : LEDA, 2010. ISBN 978-80-7335-248-6.
* SVOBODA, Marek; OHEROVÁ, Jana; KALINA, Miroslav; BOČÁNKOVÁ, Milena. Česko-anglický právnický slovník. 4. aktualizované a dopl. vyd. Praha : Linde, 2010. ISBN 978-80-7201-807-9.
* SVOBODA, Marek; OHEROVÁ, Jana; KALINA, Miroslav; BOČÁNKOVÁ, Milena. Anglicko-český právnický slovník. 4. aktualizované a dopl. vyd. Praha : Linde, 2010. ISBN 978-80-7201-815-4.
* SVOBODA, Marek; OHEROVÁ, Jana; KALINA, Miroslav; BOČÁNKOVÁ, Milena. Anglicko-český právnický slovník. 2. rozšířené vyd. Praha : Linde, 2001. ISBN 80-7201-320-3.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2013 13:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu