sběratelství
Text dotazu
Můžete mi doporučit knihu, která by přinášela přehled o tom, co všechno lidé sbírají? Tedy jaké jsou druhy sběratelství. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
seznam nejrůznějších předmět předmětů, které patří do sběratelských sbírek, můžete nalézt v knize: Knápek, Zdeněk a Vláčil, Alois. Rukověť starožitníka a sběratele. 1. vyd. Olomouc: Rubico, 1998- . sv. Knížka pro každého. ISBN 80-85839-22-9.
Jedná se o 5ti dílnou publikaci + 1 speciální díl.
Knihy obsahují různí sběratelské předměty (např. hodiny, reklamní tabule, odznaky, domácí potřeby, mince, pohlednice, sakrální předměty, hračky, knihy a časopisy, medaile, vyznamenání, pivní suvenýry, sklo a porcelán, zbraně apod.), u některých jsou také jejich vyobrazení a určení hodnoty (platné k době vydání publikace).
Knih zároveň obsahují kontakty na sběratele a sběratelské spolky.
Záznam knihy můžete nalézt v Souborném katalogu ČR, kde také zjistíte informace o dostupnosti titulu v českých knihovnách. Katalog je dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F a můžete v něm dohledat také další tituly týkající se sběratelství, např. zadáním klíčového slova "sběratelství". Ukázkou uvádíme některé z dalších vyhledaných titulů:
* NOVOTNÁ, Jarmila. Panenky, aneb, Velká abeceda o malých věcech. 1. vyd. [Modřišice]: Presstar, 2012. 47 s. ISBN 978-80-87141-23-6.
* PICKA, Jaroslav. Chvála sběratelství: sběratelství - cesty za poznáním. Olomouc: Poznání, 2008. 149 s., [16] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-86606-78-1.
* ŽVÁČEK, František a ZEMANOVÁ, Marta, ed. Abeceda netradičního sběratelství. Praha: Klub sběratelů kuriozit, 2004. 126 s., [24] s. obr. příl.
* RAVIK, Slavomír. Velká kniha starožitností a kuriozit. Praha: Regia, 2003. 585 s. ISBN 80-86367-31-2.
* KNÁPEK, Zdeněk a TITĚRA, Daniel. Rukověť sběratele hraček: katalog hraček. 1. vyd. Olomouc: Rubico, [2002]. 369 s. Knížka pro každého. ISBN 80-85839-74-1.
* KNÁPEK, Zdeněk. Rukověť sběratele starých zbraní. 1. vyd. Olomouc: Rubico, 2000. 309 s. Knížka pro každého. ISBN 80-85839-49-0.
* SKLÁDAL, Antonín. Sbíráme autogramy. Praha: Klub sběratelů kuriozit Ústředního kulturního domu železničářů, 1984. 178 s. Metodika sběratelství; Sv. 1.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.02.2014 13:49
Jan Horáček píše:
Neděle 25.09.2016 08:08
zdravím, čtu zde že se ptal někdo na sběratelství rád bych na toto reagoval a představil se jmenuji se Jan Horáček je mi 20 let a sbírám nafukovací hračky už asi 7 let vše k vidění mam na svém blogu pokud by byl zájem :)
http://myinflatableworld.blogspot.cz/
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu