Sběratel E. Hloupý
Text dotazu
Dobrý den, prosím o informaci, kde bych se
dozvěděla více informací o sběrateli umění Emanuelu Hloupém, jeho působení v
Hradci Králové, pozůstalosti, než uvádí publikace "Královéhradečtí Evropané
I-III". Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
kromě publikace Královehradečtí Evropané byste další informace o Emanuelu Hloupém mohla nalézt v následujících dokumentech:
1) Hartmann, Petr. České moderní umění ze sbírky Emanuela Hloupého. Praha : Národní galerie, 1966. -- 1 sv.
(v katalogu Studijní a vědecké knihovny v Hradci Kralove - http://aleph.svkhk.cz/F )
2) Sůva, Josef. Kdo byl Emanuel Hloupý? Panorama: členský věstník spolku Klub přátel výtvarného umění. 2000, str. 8 (v katalogu Knihovny Uměleckoprůmyslového musea v Praze - http://tinweb.upm.cz/ )
3) Osudová zalíbení : sběratelé moderního umění I : 1900-1996 : [katalog výstavy, Praha 12.9.-28.10.1996 / uspořádala Sbírka moderního a současného umění Národní galerie ; text Naďa Řeháková, Vít Havránek, Karel Miler]. -- Praha : Národní galerie, 1996. -- [32] s. : il. ; 22 cm.
(v katalogu Národní knihovny ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc )
O uložení pozůstalosti nebo archivních fondů k osobě E. Hloupého jsme bohužel nezjistili žádné informace. Můžete se zkusit obrátit ještě na některou z uměleckých knihoven - např. Knihovnu Uměleckoprůmyslového musea (http://www.knihovna.upm.cz/ ) nebo Knihovnu Národní galerie v Praze, které E. Hloupý odkázal svou sbírku (http://www.ngprague.cz/15/detail/knihovna/ ), zda by Vám neposkytly další informace.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.03.2008 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu