samice bažanta polního
Text dotazu
Jak se říká samici bažanta polního?
Odpověď
Dobrý den,
bažant je název pro druh, nikoli pouze pro jedno pohlaví. Rozlišujeme samce
- kohouta, který je charakteristický svým pestrým zbarvením (černá hlava s kovovým leskem, od hrudi ohraničená bílým obojkem, okolo očí má velké rudé lysiny, poušky, které se v době toku nápadně zvětší a zbarví až do cihlově červěna; na trupu převládá červenohnědé zabarvení s kovovým leskem). Oproti tomu samice - slepice - je mnohem nenápadnější, světle hnědá a s tmavými osténkovými proužky na peří.
Více o původu, rozšíření či způsobu života se můžete dočíst např. v publikacích, které jsme využili pro odpověď na Váš dotaz:
* MOTTL, Stanislav a JIŘÍK, Karel. Atlas zvěře. Vyd. 1. Praha: Brázda, 1996. 205 s. ISBN 80-209-0263-5.
* Naučný slovník zemědělský. 1. vyd. Praha: SZN, 1968-1992. 13 sv.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.03.2012 15:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu