Sabatihiho zahrada
Text dotazu
Kde se naleza Sabatiniho zahrada?
Odpověď
Sabatiniho zahrada (Jardines de Sabatini) je součástí komplexu Královského paláce v Madridu. Naleznete ji u severního křídla Královského paláce (Palacio Real). Zahrada byla vybudována v roce 1933 na počest významného italského architekta Francesca Sabatiniho (1722-1797), který se velkou měrou podílel na výstavbě Královského paláce. Veřejnosti byla zahrada zpřístupněna za vlády Juana Carlose I. v roce 1978. Vstup do zahrady je zdarma.
Informace o Sabatiniho zahradě a její fotografie můžete nalézt i na volném internetu, když do některého z vyhledavačů (např. www.google.com, www.yahoo.com) vepíšete Jardines de Sabatini a zvolíte prohledávání obrázků.
Získáte mnoho odkazů, např.:
http://www.spain.info/TourSpain/Arte%20y%20Cultura/Parques%20y%20jardines/N/MH/0/Jardines%20de%20Sabatini.htm?Language=en
Informace čerpány z volně dostupné encyklopedie Wikipedia:
Wikipedia [online]. 2001. poslední revize 09-03-2005 [cit. 22-03- 2005] Dostupný z: <http://en.wikipedia.org/wiki/Jardines_de_Sabatini>.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
05.03.2008 11:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu