S. Siebert, Theodor Peterson, Wilbur Schramm
Text dotazu
Dobrý den, nemohu nikdy najít podrobný životopis autorů:
Siebert, Frederick S.
Peterson, Theodore
Schramm, Wilbur
Prohledal jsem celý internet, ale nezjistil jsem vůbec nic. Prosím Vás o tip, kde tyto životopisy najdu, potřebuji je co nejdříve. Děkuji za pomoc.
Odpověď
Dobrý den, biografické údaje Fredericka S.Sieberta a Theodora Petersona a Wilbura Schramma jsme nalezli v edici Who Was Who in America - Who´s Who in America, konkrétně biografický sloupek o Fredericku S.Siebertovi v 8.svazku publikace Who Was Who in America ( Who Was Who in America. vol.VIII. Chicago : Marquis Who's Who, 1967-1993.), životopisné údaje W.L.Schramma v 9.svazku biografické encyklopedie ( Who Was Who in America. vol.IX. Chicago : Marquis Who's Who, 1967-1993.) a biografická data Theodora Petersona v  Who´s who in America 1982-1983. Vol. 2. L-Z. 42th ed. Wilmette, Illnois : Marquis-Who´s who,1982.
Všechny výše zmíněné svazky jsou dostupné v Referenčním centru NK ČR:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm.
Archivy S.Sieberta a Theodora Petersona spravuje Universita v Illinois:
Siebert:
http://www.library.uiuc.edu/archives/archon/index.php?p=collections/controlcard&id=298
Peterson:
http://www.library.uiuc.edu/archives/archon/index.php?p=collections/controlcard&id=299
Informace o W. Schrammovi můžete nalézt také na internetu:
* Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Wilbur_Schramm
či v online licencovaných databázích Národní knihovny:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104
* International Encyclopedia of Communication nabízí heslo Schramm, Wilbur.
* databáze EBSCO nekrolog: CHAFFEE, Steven H. Wilbur Schramm, 1907-1987. Public Opinion Quarterly; Fall88, Vol. 52 Issue 3, p373, 2p.
Další zdroje, které jsme prověřili:
*  The encyclopedia Americana : international edition : complete in thirty volumes. Danbury : Connecticut, 1990.
*  The New Encyclopaedia Britannica. 15th ed. Chicago : Encyclopaedia Britannica, c1998.
*  The American peoples encyclopedia : a modern reference work. New York : Grolier, [1969].
*  Concise dictionary of American biography. 5th ed., complete to 1980. New York : Scribner, 1997.
*  American national biography. New York : Oxford University Press, 1999.
*  Dictionary of American Biography. New Yourk: Charles Scribner´s sons, 1946.
aj.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.05.2009 15:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu