Rýže
Text dotazu
Dobrý den,
Chtěla bych požádat o pomoc s vyhledáváním nějakých článků a knih o rýži. A spíše o té rostlině a jejím pěstování. Klidně i něco o historii pěstování.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme Vám záznamy článků a knih týkajících se pěstování rýže ze zdrojů Národní knihovny
- z článkové databáze ANL (https://aleph.nkp.cz/cze/anl) a online katalogu NK ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc):
Články, báze ANL :
(u některých je přístup k plnému textu) :
[Č.záznamu: 001093249]
Pěstování a využití rýže / Petra Hlásná Čepková. -- 4 il.
In: Farmář. -- ISSN 1210-9789. -- Roč. 13, č. 10, (2007), s. 14-15
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001093249&local_base=ANL
[Č.záznamu: 000826965]
Rýže na terasách Lung-ťi / Jan Votýpka jr.. -- 3 il.
In: Země Světa. -- ISSN 1213-8193. -- Roč. 3, č. 1 (2004), s. 18-20
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000826965&local_base=ANL
[Č.záznamu: 000402688]
O té, která je mezi prvními živitelkami (krátká rozprávka o rýži seté) / Slavomil Hejný. -- 2 fot
In: Živa. -- ISSN 0044-4812. -- Roč. 46 = 84, č. 4 (1998), s. 160-161
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000402688&local_base=ANL
[Č.záznamu: 000120979]
Bílé zlato / Václav Frajer. -- 2 obr., 1 graf, 3 tab
In: Geografické rozhledy. -- ISSN 1210-3004. -- Roč. 2, č. 4 (1993), s. 110-111
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000120979&local_base=ANL
[Č.záznamu: 001509581]
Pole očím skrytá / Tereza Hrazdírová. -- 5 il.
In: Lidé a země. -- ISSN 0024-2896. -- Roč. 62, č. 1 (2013), s. 36-43
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001509581&local_base=ANL
Č.záznamu: 001588091]
Pšeničná teorie hospodářské prosperity? / Petr Houdek
In: Vesmír. -- ISSN 0042-4544. -- Roč. 93, č. 12 (2014), s. 722-723
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001588091&local_base=ANL
[Č.záznamu: 001820590]
Současná situace v oblasti užití geneticky modifikovaných rostlin = The Current Situation in the Use of Genetically Modified Plants / Kateřina Řehořová, Jitka Viktorová a Tomáš Macek. -- 5 ilustrací
In: Chemické listy. -- ISSN 0009-2770. -- Roč. 111, č. 5 (2017), s. 307-313
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001820590&local_base=ANL
kniha - báze NKC:
[Č.záznamu: 001695138]
Vietnam : země rozmachu - země příležitostí / Pavel Studík, Tomáš Teplík. -- Praha : Společnost Longa Praha, 2006. -- 259 s. : il. (některé barev.) ; 21 cm. -- ISBN 80-86391-20-5 (brož.)
Pozn.:
Rýže horská se pěstuje většinou bez závlahy. Zaplavovaná či zavodňovaná rýže se pěstuje na polích, kde jsou vytvořeny různé zavlažovací kanály a hráze. Vybudování celého závlahového systému je pracné a nákladné, proto se zde rýže pěstuje jako monokultura.
Zdroj:
http://sea-l.cz/cs/clanky/posts/pestovani-ryze/
https://cs.wikipedia.org/wiki/R%C3%BD%C5%BEe
Pro vyhledání dalších informací doporučujeme ještě zadat do některého internetového vyhledavače klíčová slova : rýže, pěstování, články.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.02.2021 19:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu