Rybolov
Text dotazu
Které státy světa jsou největšími producenty ryb (mořský rybolov, sladkovodní rybolov)?
Odpověď
Největší producenti mořských ryb a živočichů:  Čína                     11699500 ( v metrických tunách)
Thajsko                   807365
Japonsko                730569
Chile                        669339
Norsko                    637993
Největší producenti  sladkovodních ryb (resp. akvakultultury):    Čína                 924204 (v metrických tunách)
Indie                718938
Bangladéš     688435
Kambodža     359800
Myanmar       304529
(Barma)
Prameny:
Financial Support to Fisheries. Imlications for sustainable development. Paris, OECD 2006.
Review of Fisheries in OECD Countries. Policies and Summary Statistics. Paris, OECD 2005.
Další podrobné statistiky najdete na těchto internetových adresách:
http://geodata.grid.unep.ch/
http://www.fao.org/fi/website/FIRetrieveAction.do?dom=topic&fid=16000
http://www.businessinfo.cz/cz/
http://www.mze.cz/UserFiles/File/mze5000_ryby/publikace/ryby_10_2006.pdf
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
15.01.2009 09:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu