rum
Text dotazu
Výroba, historie a informace o kubánských rumech. Jejich využití v anatomii míšených nárojů. Míšené nápoje. Koktejly.
Odpověď
Dobrý den, o kubánských rumech se můžete dočíst v publikacích:
* BAKER, Christopher P. Kuba. Brno : Computer Press, [2008]. 271 s. ISBN 978-80-251-1928-0.
* COULOMBE, Charles A. Rum : výpravný příběh nápoje, který dobyl svět. 1. vyd. v českém jazyce. Praha : BB art, 2006. 287 s. ISBN 80-7341-766-9.
Internetové odkazy:
http://www.shop-vino.cz/vse-pro-koktejly/kubansky-rum/c-905/
http://kuba.svetzemi.cz/rum
http://www.fairove.cz/doc-kubansky-rum.html
http://www.rumy.cz/rum-z-karibskych-ostrovu/kuba-cuba/
http://kuba.travelon.cz/zajimavosti/kuba-a-rum/
O míšených nápojích, koktejlech a s tím související se můžete dočíst v poměrně velkém množství publikací. Příkladem uvádíme:
* POLINSKY, Simon. Encyklopedie koktejlů. 1. vyd.. Čestlice : Rebo, 2002. 328 s. ISBN 80-7234-217-7.
* ČERNÝ, Jiří. Barový provoz v kostce. 1. vyd.. Úvaly : Ratio, [1999?]. 163 s. ISBN 80-902312-7-6.
* BIGGS, David. Koktejly. Vyd. 1.. V Praze : Knižní klub, 2002. 128 s. ISBN 80-242-0793-1.
* Slabikář alkoholu a míchaných nápojů. [textovou část připravil Viktor Lukeš]. 1. vyd.. Praha : Pro Tesco Stores ČR a SR vydal Great Step, 2004. 128 s. ISBN 80-239-3920-3.
* Nápoje alkoholické i nealkoholické. Vyd. 1.. Praha : Euromedia Group - Knižní klub, 2000. 127 s. ISBN 80-242-0396-0.
* UHLÍŘ. Roman. Velká kniha koktejlové magie. Vyd. 1.. Praha : Ivo Železný, 2003. 141 s. ISBN 80-237-3819-4.
* COSTANTINO, Maria. Koktejly : [kompletní průvodce]. Vyd. 1.. Frýdek-Místek : Alpress, 2005. 256 s. ISBN 80-7362-079-0.
* Koktejly : High Ball, Caipiriña & Co. : [nejlepší recepty s alkoholem]. 1. české vyd.. Praha : Svojtka & Co., 2006. 160 s. ISBN 80-7352-442-2.
* Beverage & gastro : alkoholické a nealkoholické nápoje, gastronomie, vybavení gastroprovozů, zábava. Praha : Wagner Press, [2001]-. --    sv. ISSN 1213-4627.
- informace viz. http://www.beverageandgastro.cz/bg/
* Cigar & Cocktail Magazín. Praha : ŽSÚD, 1998-1999. 2 sv. ISSN 1211-9474.
* STEED, Tobias. Hollywoodské koktejly. Vyd. 1.. [Praha] : KMa, 2007. 128 s. ISBN 978-80-7309-425-6.
* MIKŠOVIC, Alexander. Míšené nápoje. Praha : Svojtka a Vašut, 1991. 33 s. ISBN 80-900259-5-1.
Záznamy dokumentů  spolu s informacemi o jejich dostupnosti v českých knihovnách naleznete v Souborném katalogu SKC na adrese http://sigma.nkp.cz/F/ . Další publikace naleznete, zadáte-li do vyhledavání předmět/klíčová slova- koktejl, alkoholické nápoje, míšené nápoje, apod. Výsledné záznamy můžete dále upravovat pomocí funkcí "filtrovat" a "zpřesnit".
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.04.2009 11:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu