Rudé právo
Text dotazu
Dobrý večer,
chcem sa Vás opýťať či mi viete poskytnúť informácie o Rudom práve po novembri 1989. Konkrétne potrebujem meno a priezvisko šefredaktora novín, formát, z koľkých strán bežne pozostával jeden výtlačok a čomu sa najviac venoval, počet výtlačkov, štruktúru a stručnú históriu.
Za Vašu odpoveď vopred ďakujem
Odpověď
Dobrý den,
pro zodpovězení některých Vašich dotazů jsme vybrali 3 ročníky Rudého práva a z nich jsme zjistili následující:
rok 1991
jméno šefredaktora: Zdeněk Porybný
formát: A3 přeložený na půlku
počet stran: 8
rok 1993
jméno šefredaktora: Zdeněk Porybný
formát: A3 přeložený na půlku
počet stran: některá čísla 23, některá čísla 15 stran, vyjímečně 31 stran
rok 1995
jméno šefredaktora: Zdeněk Porybný
formát: A3 přeložený na půlku
počet stran: nejčastěji 23, některá čísla 15 stran
Počet výtisků se nám nepodařilo zjistit.
Zpracování historie, struktury a obsahové charakteristiky Rudého práva je nad rámec služby Ptejte se knihovny, která neslouží ke zpracovávání školních úloh. Můžeme Vás pouze odkázat na informační zdroje, které Vám mohou podat požadované informace. Například o historii Rudého práva se dočtete na české Wikipedii (http://cs.wikipedia.org/wiki/Rud%C3%A9_pr%C3%A1vo) a v diplomové práci Magdy Klusákové s názvem „Jaký je hodnotový svět českých médií?“ (http://is.muni.cz/th/144457/fss_m/), kde se na stranách 21-22 věnuje přímo Rudému právu.
Ústav pro českou literaturu AV ČR na svých stránkách zpřístupňuje zdigitalizované ročníky novin z let 1950-1989 (http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=RudePravo). Pokud budete potřebovat podrobnější informace, můžete využít našeho oddělení rešeršních a referenčních služeb.
Děkujeme za dotaz
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Knihovna Akademie věd České republiky
Datum zadání dotazu
17.12.2014 10:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu