Rozsah sbírky zákonů v bm
Text dotazu
Potřebuji zjistit, kolik měřila v běžných metrech (bm): 1. rakouská Sb. v roce 1905, 2. československá Sb. za rok 1935, 3. česká Sb. v roce 2004. Stačí mi orientační míry (desítky centimetrů), na případném lehkém navýšení šířky díky vazbě svazků nezáleží. Předem děkuji!
Odpověď
Dobrý den,
1. Sbírky zákonů pro dnešní Českou republiku vycházely od r. 1918 pod dále uvedenými názvy. Sbírka zákonů vychází průběžně v tzv. částkách, a můžeme vám tedy udat počet bm k danému datu.
Sbírka zákonů a nařízení státu československého. -- V Praze : Státní tiskárna, 1918-1939.
Sbírka zákonů a nařízení Protektorátu Čechy a Morava = Sammlung der Gesetze und Verordnungen des Protektorates Böhmen und Mähren. -- V Praze : [s.n.], 1939-1945.
Sbírka zákonů Republiky československé. -- V Praze : Státní tiskárna, 1945-1959. -- 16 sv. ; 29 cm
Sbírka zákonů Československé socialistické republiky. -- Praha : Ministerstvo spravedlnosti, 1960-1989. -- 30 sv. ; 29 cm
Sbírka zákonů České a Slovenské federativní republiky. -- Praha : Federální ministerstvo vnitra, 1990-1992. -- 3 sv. ; 30 cm
Sbírka zákonů České republiky. -- Praha : Ministerstvo vnitra - tiskárna, 1993-. -- sv. ; 30 cm
Podle vašeho přání jsme zjistili tyto rozměry:
Sbírka zákonů 1918-1935: 1,28 m
Sbírka zákonů 1936-2004 (do částky 175/2004 rozesílané 24. 9. 2004): 7,09 m.
2. Z rakouského zákoníku máme k dispozici neúplný Překlad zákoníku říšského (r. 1860-1865, 1870-1918). V tomto případě bychom vám mohli poskytnout pouze
přibližný údaj.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2008 12:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu