Rozdílná kvalita potravin v ČR a ostatních státech EU, literatura
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli byste byli tak hodní a mohli mi poskytnout nějaké tipy na literaturu k tématu: "Rozdílná kvalita potravin v ČR a ostatních státech EU". Předem děkuji za vaši ochotu.
Odpověď
Dobrý den,
Na vámi poptávané téma neexistuje velké množství seriózní odborné literatury. Částečně se tématem zabývá publikace „Podvody na talíři“, která nejen studuje problematiku z německé strany hranic (a ukazuje tak, že ani zde nejsou potraviny tak kvalitní, jak by se mohlo zdát), ale je také opatřena českým komentářem a poznámkami. Krom této knihy, která obsahuje vlastní bibliografii, odkazujeme ještě na dva články tématu se dotýkající.
Kniha:
Bode, Thilo. Podvody na talíři: jak nás obelhávají potravinářské koncerny. V Praze: Rybka, 2014. 201 s.ISBN 978-80-87950-02-9.
Články:
KMECOVÁ, Kateřina. Stejný obal, jiná chuť, jiná cena. Svět potravin. 2015, č. 9, s. 16-24. ISSN 1803-5140.
ŠULCEROVÁ, Hana. Senzorická analýza potravin evropského trhu. Výživa a potraviny. 2012, roč. 67, č. 5, s. 114-117. ISSN 1211-846x. Dostupné také z: http://www.vyzivaspol.cz/clanky-casopis/senzoricka-analyza-potravin-evropskeho-trhu.html
Prostudované databáze:
• Vědecká knihovna Olomouc (http://aleph.vkol.cz)
• Zemědělská knihovna Antonína Švehly (http://aleph.uzei.cz)
• Lékařská databáze Medvik (www.medvik.cz)
• Článková databáze EBSCO
Obor
Zemědělství
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
21.04.2017 10:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu