Rovná daň v postkomunistických zemích
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o doporučení vhodné literatury, ze které bych mohla
čerpat při zpracování semestrální práce na téma: Rovná daň v
postkomunistických zemích. Úspěch či neúspěch? (popř. dostupnost této
literatury).
Odpověď
V níže uvedeném  seznamu najdete dokumenty, ze kterých je možné čerpat
informace,
které potřebujete ke své semestrální práci
Další prameny lze dohledat v Souborném
katalogu VŠE na adrese http://library.vse.cz (k prohlížení zvolte možnost
HOST), závěrečné práce nejsou volně dostupné.
Dále můžete použít vyhledávání v souborných katalozích českých knihoven
prostřednictvím Jednotné informační brány
(http://www.jib.cz/V?RN=665319073).
Řada dokumentů je na webových stránkách Centra pro ekonomiku a politiku
volně dostupná v plném textu.
Zda je zavedení rovné daně úspěch či neúspěch musíte posoudit sama, vše na
světě má svoje kladné a záporné stránky.
Literatura:
Tlustý, Vlastimil: Rovná daň : sborník textů. Praha : Centrum pro ekonomiku
a politiku, 2001.
Basham, Patrick: Rovná daň - principy a otázky. Praha : CEVRO, 2001.
Loužek, Marek: Rovná daň. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2002.
Buchanan, James M.: Veřejné finance v demokratickém systému. Brno :
Computer Press, 1998.
Kubátová, Květa: Daňová teorie :  úvod do problematiky. Praha : ASPI, 2009.
Rothbard, Murray Newton: Ekonomie státních zásahů. Praha : Liberální
institut : Megaprint, 2001.
Široký, Jan: Daňové teorie :  s praktickou aplikací. V Praze : C.H. Beck,
2008.
Internetové zdroje:
http://rovnadan.unas.cz/
http://www.finance.cz/zpravy/finance/145172-je-rovna-dan-skutecne-rovna-/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rovn%C3%A1_da%C5%88
http://www.e15.cz/domaci/politika/socialiste-v-kvetnovych-volbach-zvitezime-my
http://www.mesec.cz/clanky/rovna-dan-iluze-a-realita/
http://www.petrmach.cz/cze/prispevek.php?ID=85
http://www.radio.cz/cz/clanek/61390
http://www.penize.cz/18634-co-pisi-jinde-rovna-dan-a-jeji-budoucnost-ve-vychodni-evrope
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/Rovna_dan_v_teorii_a_praxi_pdf.pdf
http://www.sfinance.cz/zpravy/finance/165529-rovna-dan-ano-ci-ne-/
http://dumfinanci.cz/dane/rovna-dan-nebo-progresivni-zdaneni
http://www.mesec.cz/clanky/rovna-dan-porovnani-v-cesku-a-na-slovensku/
http://www.denik.cz/z_domova/rovna_dan_janota20090929.html
http://www.profit.cz/clanek/rovna-dan-by-neprinesla-pouze-vyhody.aspx
http://www.fragmenty.cz/archiv/iy197.htm
http://www.financeportal.eu/2010/03/11/rovna-dan-je-podla-vlady-vyhodna/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
06.04.2010 13:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu