Rovná daň
Text dotazu
Zdravím,
konkrétně mi jde o to, zda existuje nějaká česká literatura, která by
podrobně popisovala koncept rovné daně Halla a Rabushky, mimo publikace
CEVRO, neboť ty jsou pro mne málo podrobné.
Odpověď
Dobrý den,
v češtině vyšlo k otázce rovné daně kromě publikací CEVRO ještě několik další knih:
* KAŠPAROVÁ, Jana (editor) ; JELÍNEK, Miloš (editor). Jak dopadne modrá šance ODS na českého zaměstnance. Praha : Sondy, 2005. 87 s. ISBN 80-86846-08-3.
* LOUŽEK, Marek (editor). Rovná daň II : diskuse a polemiky. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2002. 87 s. ISBN 80-86547-10-8.
* TLUSTÝ, Vlastmil a kol. Rovná daň : sborník textů. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2001. 89 s. ISBN 80-902795-4-6.
Rovné dani se věnuje i poměrně velké množství článků. NK ČR buduje ve spolupráci s dalšími českými knihovnami všeobecnou výběrovou článkovou bibliografii, která je volně přístupná na internetu a obsahuje záznamy článků od roku 1991 (http://sigma.nkp.cz/cze/anl) , zde stačí ve vyhledání do pole Předmět zadat dotaz rovná daň. Kromě této bibliografie existují i dvě české plnotextové databáze Anopress (http://www.anopress.cz/web/pages/produkty/sluzby.aspx , přehled knihoven s přístupem http://visk.nkp.cz/2008/VISK8A/Anopress-TamTam.rtf) a Newton (http://www.newtonmedia.cz/media-monitoring-mediasearch-mediareport) , obě datábáze jsou licencované, tzn. že přístup k nim by měl být poskytován na základě platného čtenářského průkazu dané knihovny.
Podrobnější informace v češtině jsme bohužel v našich databázích nenalezli.
Domníváme se, že více informací k rovné dani byste mohl získat přímo z knihy R.Halla a A.Rabushky, která je volně dostupná v plném textu na Google Books:
* HALL, Robert Ernest ; RABUSHKA, Alvin. The flat tax. Stanford : Hoover Press, 1995. 152 s. ISBN 0817993126 ; 9780817993122. Online dostupné na http://books.google.cz/books?id=4Cr-x6ZlVOEC.
Další literaturu na toto téma si můžete vyhledat např. v souborném katalogu WorldCat, jeho volně dostupná část je k dispozici na http://www.worldcat.org . U vyhledaných titulů si můžete ověřit, zda se konkrétní publikace nachází na území ČR (zdroje pro ověření dostupnosti v ČR: Souborný katalog ČR - http://skc.nkp.cz , Jednotná informační brána - http://www.jib.cz) . Knihy, které se nenacházejí ve fondu vaší knihovny, je možné vypůjčit ke studiu z jiné knihovny v ČR případně ze zahraničí prostřednictvím takzvané meziknihovní služby.
Důležitým zdrojem informací mohou být i zahraniční licencované článkové databáze. NK ČR nemá přístup k žádné specializované ekonomické databázi, ze zdrojů dostupných v NK ČR bychom Vám mohli doporučit databáze SpringerLINK, ScienceDirect nebo Web of Science (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3) . První dvě zmíněné báze jsou pro registrované uživatele NK ČR dostupné i mimo budovu NK ČR prostřednictvím vzdáleného přístupu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm) . Další specializované databáze nabízí např. Vysoká škola ekonomická(http://www.econlib.cz/zdroje/) nebo CERGE (http://www.cerge.cuni.cz/library/databases/default.asp) .
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.03.2009 12:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu