Rostlinné invaze versus člověk a chráněná území
Text dotazu
Poprosím o informace k publikacím k tématu rostlinných invazivních druhů v České republice především ve vztahu k člověku, chráněným územím, lidské činnosti, případně cestování a dopravě. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k tématu nepůvodních invazivních rostlin na našem území vybíráme z Katalogu Národní knihovny ČR a Souborného katalogu ČR  následující doporučené dokumenty:
Katalog Národní knihovny ČR (https://aleph.nkp.cz/cze/nkc )
* NENTWIG, Wolfgang, ed. Nevítaní vetřelci: invazní rostliny a živočichové v Evropě. Vyd. 1. Praha: Academia, 2014. 247 s. ISBN 978-80-200-2316-2.
* Invazní škodlivé organismy v lesích ČR: sborník příspěvků. 1. vydání. [Praha]: Česká lesnická společnost, o.s., [2015], C2015. 61 stran. ISBN 978-80-02-02581-8.
* KYSELKA, Jan. Nepůvodní druhy rostlin v Českém středohoří. [Praha]: AOPK ČR, Správa CHKO České středohoří, 2014. [6] s. ISBN 978-80-87457-77-1.
* JANATA, Tomáš a JIŘIŠTĚ, Lubomír. Invazivní rostliny v Krkonoších. [Vrchlabí]: Správa Krkonošského národního parku, 2010. [19] s. ISBN 978-80-86418-85-8.
* ZATLOUKALOVÁ, Eva a SOUČKOVÁ, Eva. Invazivní rostliny na Prostějovsku, aneb, Dobyvatelé naší přírody. Prostějov: Český svaz ochránců přírody - Regionální sdružení Iris, 2009. [13] s. ISBN 978-80-254-5764-1.
* MUSILOVÁ, Marie. Zelení světoběžníci. Vyd. 1. [Praha]: Levné knihy, 2009. 127 s. ISBN 978-80-7309-794-3.
* BORGIS, Sabine a ŠOLTYSOVÁ, Lenka. Invazní rostliny - Český ráj. Jičín: Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Křižánky, 2007. [12] s.
* MLÍKOVSKÝ, Jiří, ed. a STÝBLO, Petr, ed. Nepůvodní druhy fauny a flóry České republiky. Praha: ČSOP, 2006. 496 s. ISBN 80-86770-17-6.
* MÁLKOVÁ, Jitka. Příčiny a důsledky šíření invazivních a expanzivních rostlin [CD-ROM]. 1. vydání. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2017. Studijní texty. ISBN 978-80-244-5248-7.
* Pestrolučník krkonošský: průvodce hospodáře na cestě ke květnatým loukám. Vydání druhé. Vrchlabí: Správa Krkonošského národního parku ve spolupráci s DAPHNE - Institutem aplikované ekologie, z.s., 2016. 40 stran. ISBN 978-80-7535-044-2.
Souborný katalog ČR (dokumenty, které jsou dostupné v jiných knihovnách než v NK ČR - https://aleph.nkp.cz/cze/skc) :
* MARKOVÁ, Ivana a NAGEL, Richard. Nepůvodní druhy Českého Švýcarska. Krásná Lípa: Správa Národního parku České Švýcarsko, 2011. 15 stran.
* HYKYŠOVÁ, Soňa. Poznej vetřelce: pátrání po invazních druzích dřevin (nejen) v Mostě. 1. vyd. Most: Výzkumný ústav pro hnědé uhlí, 2009. 80 s. ISBN 978-80-254-3708-7.
* KALNÍKOVÁ, Veronika a CHYTRÝ, Milan, ed. Rozšíření invazních neofytů podél řek Ostravice a Morávky [rukopis]. 2009. 113 l.
* KALUSOVÁ, Veronika a CHYTRÝ, Milan, ed. Rostlinné invaze v aluviálních biotopech dolního toku Moravy a Dyje [rukopis]. 2009. 160 l., [34] l. příl.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a  Kniohvnen.cz: https://www.knihovny.cz/ . Články  -  prostřednictvím databáze ANL: http://aleph22.nkp.cz/cze/anl  a Zemědělské knihovny A. Švehly: https://www.knihovnasvehly.cz/katalogy-knihovny/ ,  popřípadě licencované databáze Anopress.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.10.2018 13:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu