Román vydaný mezi lety 1969 a 1979 - fiktivní autobiografie Cuauhtémoca
Text dotazu
Dobrý den, ze studijních důvodů (500. výročí pádu Aztécké říše) už delší dobu pátrám po překladovém románu vydaném mezi lety 1969 a 1979. V ich-formě vyprávěl životní příběh posledního mexického vládce Cuauhtémoca. Bohužel si nepamatuji ani autora, ani název. Mohla bych poprosit o pomoc? Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o román Dědic Montezumův od italského autora jménem Carlo Coccioli (1920-2003). Originální dílo L´erede di Montezuma vyšlo v roce 1964, český překlad vyšel v Lidové demokracii v roce 1967 (překladatel Václav Čep). Rok vydání překladu sice nesedí dle Vámi udaného rozhraní, ale obsah odpovídá vašemu popisu, proto se domníváme, že hledáte tento titul.
Dílo je momentálně dostupné v digitalizované verzi a po přihlášení se svým účtem z Národní knihovny ČR, Moravské zemské knihovny nebo dalších partnerských institucí si ho můžete volně prohlížet z domu zde: COCCIOLI, Carlo a Václav ČEP. Dědic Montezumův. V Praze: Lidová demokracie, 1967. Dostupné také z: https://dnnt.mzk.cz/uuid/uuid:686f84b0-951c-11e5-be6a-001018b5eb5c
Dílo je dostupné i ve více antikvariátech (https://muj-antikvariat.cz/kniha/dedic-montezumuv-coccioli-carlo-1967 ).
Věříme, že jsme snad našli tu správnou knížku, kterou jste hledali.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.06.2021 02:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu